Капустка “по-турецьки” – недорога і смачна вечеря для всієї родини!

Дуже смачна страва, яка можна готувати в будь-який час року. Ситно, смачно і просто!

Інгредієнти:

  • Капуста – 450 – 500 м
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт. (Середня)
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль, перець, сушений часник – за смаком

Для заливки:

  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 150-160 м
  • Молоко – 180-200 мл.
  • Рослинна олія -3 ст. ложки
  • Борошно – 2,5 – 3 ст. ложки
  • Сіль, перець, перуки, зелень – за смаком
  • Сир – 80-100 г.

Приготування:

  1. Нарізаємо кубиком цибулю, картоплю і болгарський перець. Шаткуємо дрібно капусту, натираємо на крупній тертці моркву.
  2. Обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо нарізану картоплю і обсмажуємо кілька хвилин.
  3. Додаємо до овочів капусту, моркву і перець. Готуємо на середньому вогні до зменшення об”єму капусти, періодично помішуючи.
  4. В кінці солимо, перчимо, додаємо сушений часник за смаком, перемішуємо і перекладаємо все в глибоку миску охолоджуватись.
  5. Готуємо заливку: змішуємо яйця з молоком, сметаною і рослинним маслом. Вводимо борошно, подрібнену зелень за смаком, сіль, перець, паприку. Перемішуємо.
  6. Виливаємо заливку в капусту, перемішуємо і викладаємо масу в форму, змащену маслом.
  7. Випікаємо при 180-190 С протягом 30-35 хвилин. Потім дістаємо запіканку з духовки, посипаємо зверху тертим сиром, меленою паприкою і випікаємо ще близько 5 хвилин до розплавлення сиру.
  8. Подаємо запіканку, порізавши шматочками.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: