Картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м’яса

Є в мене один рецепт, який ще жодного разу не підводив мене. Картопляна запіканка з капустою настільки гарна, що й м’ясо не потрібне.

Крім основних інгредієнтів, багато інших овочів. Щоб страва вийшла ніжнішою та сирною, я використовую яєчно-молочну заливку. Ну і куди ж без золотистої сирої скоринки. Для цього завершального штриха найкраще підійде моцарелла. М’який сир покриває запіканку тонкою плівкою, яка тримає вологу всередині. А ще він чудово тягнеться.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1–2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Капуста білокачанна – 500 г
  • Кмин – 0,5 ч. л.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Йогурт – 50 г
  • Крохмаль – 30 г
  • Зелень – 0,5 пуч.
  • Моцарелла – 130 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Приготування:

  1. Наріжте цибулю кубиками та обсмажте на 1 ст. л. оливкової олії до золотистого кольору. Моркву натріть на великій тертці, додайте до цибулі і смажте 5-7 хвилин.Картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м'яса
  2. Очистіть картоплю, наріжте середніми кубиками і відправте в сковороду до овочів. Залийте водою та готуйте під кришкою 7–9 хвилин. У цей час наріжте капусту, потім помніть її руками і теж відправте в сковороду. Перемішайте і тушкуйте під кришкою 2-3 хвилини.Картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м'яса
  3. Всипте кмин, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте кришкою та готуйте 5–7 хвилин. Видаліть у перцю серцевину, наріжте овоч кубиками і додайте до інших інгредієнтів. Перемішайте та готуйте під кришкою ще 5 хвилин. Зніміть із вогню.Картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м'яса
  4. Збийте яйця і змішайте з молоком та йогуртом. Всипте картопляний крохмаль і сіль, перемішайте. Подрібніть зелень (кріп та петрушку) і додайте в рідку суміш.Картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м'яса
  5. Змастіть форму для запікання олією та викладіть овочі, залийте яєчно-молочною сумішшю та перемішайте. Посипте запіканку тертою моцарелою та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Якщо потрібно, накрийте фольгою.Картопляна запіканка з капустою: ситна вечеря без м'яса

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: