Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні

Без оцту та стерилізації! Готую квашені огірки як із бочки! Виходять хрусткі, міцні, в міру солоні та дуже смачні!

Жоден рік у нас не обходиться без цих чудових огірків. Взимку банка з’їдається, буквально, одна за одною! Зберігаються такі огірочки у шафі при кімнатній температурі, що дуже зручно, якщо немає льоху чи зайвого місця у холодильнику.

Нам знадобиться на 3 баночки по 1,5 л.:

У кожну баночку:

  • Лист хріну
  • Листя смородини – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 1-2 гілочки
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Гострий перець – 5-6 кілець
  • Суміш перців або чорний перець горошком – 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Розсіл:

  • Холодна сира вода – 2 л.
  • Сіль – 100 г.

Приготування:

  1. У чисту банку закладаємо лист хрону, листя смородини, парасольки кропу, перець горошком, лавровий лист, пластини часнику та кільця гострого чилі.Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні
  2. Щільно укладаємо огірки у банку до самого верху. Попередньо огірочки потрібно замочити у холодній воді на 3 години. Якщо їх тільки зірвали з грядки, замочувати необов’язково.Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні
  3. У каструлю наливаємо холодну сиру воду, всипаємо сіль і мішаємо до повного розчинення.Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні
  4. Заливаємо огірки холодним розсолом, залишаючи зверху місце близько 1 см., накриваємо кришками (не закручуємо), ставимо на лист або тарілку і залишаємо на дві-три доби при кімнатній температурі.Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні
    Час “квашення” залежить від температури в приміщенні. У мене при 28-30 градусах відмінно кваситься за 2 дні. Вдень я забирала банки на балкон, а ввечері заносила на кухню. Якщо середня температура близько 25 градусів, залишайте сміливо на 3 доби.
  5. Зливаємо з банок розсіл у каструлю, ставимо на вогонь і проварюємо з моменту закипання рівно 3 хвилини.Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачніЗа час квашення розсіл помутнішає, зверху утворюється пінка і огірки поміняють колір.Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні
  6. Заливаємо гарячий розсіл назад у банки, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо і залишаємо так до повного остигання. Укутувати банки не треба.Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні

Банки добре зберігаються при кімнатній температурі. А відкривати та пробувати потрібно не раніше, ніж через півтора місяці!

Рецепт чудовий, огірочки виходять щільні, міцні, хрусткі і дуже смачні! Справді, від справжніх бочкових і не відрізнити! Рекомендую зробити і більше, інакше взимку будете шкодувати!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: