Мариновані гливи швидкого приготування
від Denzhyttya
16 Жовтня, 2021
Ох, скільки я перепробувала маринадів! Завжди потрібно було вибирати: або смачний, але морочитися довго, або ні, але проте швидкий в приготуванні. Шляхом проб і помилок я все-таки прийшла до ідеальної формули маринаду для грибів. Особливо смачними виходять мариновані гливи швидкого приготування.
Вся краса цього рецепту в тому, що вранці я підготовляю інгредієнти, а до обіду вже подаю страву на стіл! Навіть не підозрювала, що так можна: швидко і легко. Хіба не краса? Обов’язково спробуйте.
Інгредієнти:
- Гливи – 500 г
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 ст. л.
- Чорний перець (горошком) – 10 шт.
- Перець запашний – 5 шт.
- Оцет – 2 ст. л.
- Гвоздика – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Вода – 500 мл
Приготування:
- Ретельно очистіть і помийте гриби.
- У каструлю налийте води, додайте цукор, сіль, спеції. Поставте на середній вогонь.
- Після того як маринад закипить, занурюйте в нього гливи. Кип’ятити потрібно 8-10 хвилин.
- За хвилину до кінця кип’ятіння додайте в гриби кріп і оцет. Трохи прокип’ятивши, вимкніть нагрів.
- Дайте грибам настоятися і охолонути годину-дві. Готово!
За цим рецептом часто мариную і печериці. Виходить відмінна закуска як до звичайної картоплі на обід, так і до святкового столу. Гості не перестають хвалити, а мені кожен раз так приємно.
Джерело:
shkola-zhyttia.com.ua
Позначки