М’ясо запечене в духовці «По-селянськи». Смачна страва на будь-який святковий стіл

Смачне м’ясо відмінно підходить як закуска: святкова нарізка та добавка в салати, компонент для бутербродів.

Інгредієнти:

  • м’ясо, 1.5 кг
  • сіль, перець, італійські трави, спеції
  • цибуля, 2 шт
  • грудинка копчена, 220 г
  • олія соняшникова, 50 мл
  • капуста квашена, 200 г
  • картопля, 8 шт
  • цибуля, 1 шт
  • сало, 170 г
  • олія соняшникова для змазування форми, 2 ст.л
  • сіль, перець, спеції

Приготування:

  1. Грудинку надрізаємо у вигляді гармошки.
  2. Змішуємо сіль, перець, італійські трави і посипаємо цією сумішшю м’ясо, добре втираємо кожен надріз і зовні.М'ясо запечене в духовці «По-селянськи». Смачна страва на будь-який святковий стіл
  3. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
  4. Форму змащуємо олією і викладаємо м’ясо.
  5. У надрізи вставляємо цибулю та скибочки копченої грудинки із салом.М'ясо запечене в духовці «По-селянськи». Смачна страва на будь-який святковий стіл
  6. Змішуємо подрібнений часник з паприкою та спеціями, олією.
  7. Змащуємо цим соусом м’ясо.
  8. З боків у формі викладаємо капусту, поливаємо олією і відправляємо в духовку.М'ясо запечене в духовці «По-селянськи». Смачна страва на будь-який святковий стіл
  9. Запікаємо при 200 градусах близько 50 хвилин.М'ясо запечене в духовці «По-селянськи». Смачна страва на будь-який святковий стіл
  10. Цибулю ріжемо півкільцями, ще нарізаємо грудинку.
  11. Картоплю ріжемо часточками, змащуємо олією, обсипаємо базиліком та іншими ароматними травами, спеціями, перемішуємо.
  12. Форму застеляємо пергаментом і викладаємо «бутерброди»: на скибочку картоплі кладемо цибулю, грудинку, накриваємо другим картопляним шматочком і закріплюємо зубочисткою.
  13. Запікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин.М'ясо запечене в духовці «По-селянськи». Смачна страва на будь-який святковий стіл

Таку святкову, просто розкішну вечерю можна зробити до новорічного столу. М’ясо виходить ніжним і соковитим, картопля просочена, ароматна.М'ясо запечене в духовці «По-селянськи». Смачна страва на будь-який святковий стіл

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: