Найефектніший гарнір. Картопляний гратен

Найефектніший гарнір. Картопляний гратен

Гарнір, який набагато цікавіший за картопляне пюре, або просто запечену картоплю, нехай навіть з ним трохи більше роботи. Але старання того варті!

Інгредієнти:

  •  500 гр. картоплі,
  •  120 мл вершків з жирністю 30-35%,
  • 100 гр тертого сиру пармезан,
  •  5-10 гр. вершкового масла,
  •  сіль.

Приготування:

  1. Картоплю нарізати на тонкі кружальця.
  2. Змащуємо форму для запікання вершковим маслом. Викладаємо кружечки щільно один біля одного.
  3. Кожен шар посолити, полити вершками і посипати пармезаном.
  4. Верхній шар з картоплі також злегка посолити, полити вершками і присипати пармезаном.
  5. Запікати гратен при 160-170 градусів протягом 1 години 20 хвилин. Якщо верхній шар сильно підрум’яниться, але сама страва  ще не буде готова, накрийте її зверху фольгою.

Подавайте гратен гарячим, прикрасивши гілочкою розмарину.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: