Незвичайні гречаники з начинкою

  • Можна навіть тим, хто на дієті!

Готуємо смачні гречаники з начинкою. Відварену гречку змішуємо з курячим фаршем, цибулею і спеціями. Для начинки використовуємо відварені яйця і зелень.

Страва виходить низькокалорійною, дієтичною, корисною і дуже смачною. Гречаники з начинкою можна подавати на стіл, як самостійну страву, доповнивши їх соусом. Надалі такі гречаники можна готувати з найрізноманітнішою начинкою на вибір, також можна використовувати різний вид м’ясного фаршу.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний — 500 г
  • Гречка — 150 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Яйце сире — 1 шт.
  • Яйце варене — 3 шт.
  • Цибуля зелена, кріп
  • Олія рослинна для смаження
  • Перець чорний мелений
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Дрібно нарізаємо одну цибулину і обсмажуємо 5-7 хвилин на рослинній олії . Відставляємо в сторону, щоб цибуля охолола.
  2. Гречану крупу заздалегідь відварюємо до готовності в підсоленій воді. У готовому вигляді виходить близько 400 г.
  3. Висипаємо в миску відварену гречку, додаємо курячий фарш, одне яйце, цибулю, солимо, перчимо за смаком. Суміш ретельно перемішуємо до максимальної однорідності, краще це зробити руками.
  4. Перейдемо до приготування начинки. Зварені круто яйця, очищаємо і натираємо на крупній тертці, змішуємо з подрібненою зеленню, злегка солимо і перчимо.
  5. З фаршу формуємо невеликі биточки, приплюскуємо їх в коржі, зверху кладемо 1 ч.л. начинки.
  6. Краї коржів щільно скріплюємо зверху, щоб начинка залишилася всередині. Долоньками надайте виробам плоску круглу форму.
  7. Викладаємо їх на розігріту сковороду і смажимо до готовності Зверху повинна з’явиться легка рум’яна скоринка. Якщо вам імпонує більш дієтичний варіант — запечіть котлетки в духовці, розігрітій до 180 градусів, 25-30 хвилин.

Котлети подавайте на стіл, вони дуже смачні, як в гарячому, так і холодному вигляді. Доповніть їх сметаною або іншим соусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: