Як можна приготувати майонез вдома

Майонез – це основа безлічі прекрасних соусів, і якщо ви навчитеся його готувати і робити стабільну емульсію, то для вас відкриється новий світ. Варіювати смаки можна як вашій душі завгодно. Наприклад, додайте в майонез, який буде описаний нижче каперси і анчоуси і отримаєте класичний соус цезар. Коротше, давайте вже готувати.

Готуємо майонез

Пропорції:

  • 2 сирих яєчних жовтки,
  • 1/2 чайна ложка солі;
  • ½ чайної ложки цукру;
  • 1 столова ложка оцту 9%;
  • ½ чайна ложка гірчиці;
  • 250-280 мл соняшникової олії (можна міксувати з оливковою).

Приготування:

Беремо тільки жовтки ( але можна і з білками)  додаємо в них гірчицю, сіль, цукор і гарненько перемішуємо.

Не потрібно купувати майонез. Показую метод, за яким майонез готують в ресторанах

Тепер беремо соняшникову олію і починаємо тонкою цівкою вливати в жовтки одночасно помішуючи їх віночком.

Можна взяти соняшникову і оливкову олію. Якщо оливкова олія екстра верджн, то раджу брати в співвідношенні 30/70 або 20/80, де менша частина оливкова олія. Бо майонез буде гірчити.

Не потрібно купувати майонез. Показую метод, за яким майонез готують в ресторанах

Я роблю вдома погружним блендером  ( приблизно пару хвилин і все , майонез готовий) . Але якщо немає блендера , то  можна віночком .

Під час приготування майонезу ви можете помітити, що він густішає.

Ну і продовжуємо в тому ж дусі. Мішаємо і одночасно вливаємо олію.

Тепер додайте оцет і знову перемішайте ( взбийте)

Можна збивати блендером/міксером / віночком – чим завгодно, головне не порушити стабільність емульсії.

Не потрібно купувати майонез. Показую метод, за яким майонез готують в ресторанах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: