Яскравий і хрусткий салат на зиму з банальної капусти. Рецепт легкий в приготуванні

Смак такого салату ви ніколи не забудете, якщо хоч раз спробуєте. З капустою просто змішуємо інші овочі і отримуємо красиву зимову закуску.

Інгредієнти:

  • капуста, 1.5 кг
  • буряк і морква по 300 г
  • часник, 8 зубчиків
  • сіль, 2 ст.л
  • цукор, 4 ст.л
  • оцет 9%, 100 мл
  • лавровий лист, 3 шт
  • олія соняшникова, 100 мл
  • перець горошком, 15 шт
  • вода, 500 мл

Приготування:

  1. Моркву і буряк натираємо на грубій терці, капусту шаткуємо і змішуємо овочі. Часник дрібно ріжемо.
  2. У каструлю вливаємо воду, всипаємо сіль і цукор, кладемо лавровий лист і перець горщиком.
  3. Доводимо до кипіння, вливаємо оцет і додаємо часник, знову доводимо до кипіння і вимикаємо.
  4. Виливаємо киплячий маринад в капусту з овочами і перемішуємо.
  5. Розкладаємо по банках, ущільнюємо і заливаємо маринадом, накриваємо кришками.
  6. Ставимо в розігріту до 150 градусів духовку і стерилізуємо 15 хвилин.
  7. Закручуємо щільно кришками і залишаємо остигати.

Яскравий і хрусткий салат на зиму з банальної капусти. Рецепт легкий в приготуванні

Зберігаємо в підвалі або коморі.

Салат виходить дуже ароматним, нагадує солянку, але зі своїм оригінальним присмаком, який надає буряк. Спробуйте зробити і ви точно не пошкодуєте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: