Печиво «Чуррос»

Печиво «Чуррос»

Печиво, яке має іспанське коріння, зараз популярне у всьому світі. Це хрустке смажене тісто у вигляді тоненьких паличок, рідше кілечок. У деяких країнах у нього додають начинку. В Іспанії це печиво завжди на столі під час сніданку.

Інгредієнти для печива

  • 250 мілілітрів води
  • 180 грамів борошна
  • 125 мілілітрів молока
  • 1 яєчний білок
  • 2 столові ложки цукру
  • дрібка солі
  • олія.

Як приготувати печиво «Чуррос»

  1. В каструлю вилити воду, додати молоко, сіль і цукор, поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи довести до кипіння.
  2. Просіяти муку і додати в каструлю до рідких інгредієнтів, все ретельно перемішати до утворення однорідної маси і зняти з вогню.
  3. Залишити на деякий час, щоб маса охолонула і потім швидко замісити тісто, щоб процес замішування тривав не більше 2 хвилин.
  4. Додати в тісто яєчний білок і знову вимісити, щоб тісто було однорідним, але щільним і гладеньким.
  5. Готове тісто набрати в кондитерський шприц, за допомогою якого отримаємо потрібного розміру палички.
  6. У глибоку сковорідку налити багато олії і розігріти. Замість сковорідки можна використовувати фритюрницю.
  7. На розігріту сковорідку з олією видавити кондитерським шприцом тісто у формі палички, зрізуючи ножицями, формуючи печиво потрібної довжини.
  8. Можна заготувати перед смаженням палички, а можна їх видавлювати відразу в сковорідку.
  9. Готове печиво покласти на серветки або рушничок, щоб позбутися зайвої олії.
  10. Подавати можна посипавши цукром чи пудрою, але за класичним рецептом їх нічим не посипають, а відразу споживають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: