Перець болгарський, маринований за особливим рецептом!

Якщо хочете мати в запасі бездоганну добавку до будь-яких гарнірів, раджу зробити на зиму пікантний і соковитий маринований перець! Гарантую, що цей солодкий болгарський консервований перець буде постійним гостем на вашому сімейному столі. Універсальні закуски на зиму – суттєва економія сімейних фінансів в холод!

Інгредієнти:

  • Вода 1 літр
  • Олія соняшникова 200 мл.л.
  • Оцет 9% 150 мл.л.
  • Сіль 2 ст.л.
  • Цукор 250 гр
  • Перець 3 кг очищений

Спеції на одну банку

  • Перець духмяний 4-5 шт
  • Лавровий лист 2 шт
  • Гвоздика 2 шт
  • Кориця на кінчику ножа

Приготування:

  1. Для приготування маринаду поставте на плиту об’ємну емальовану миску, налийте в неї воду, олію, столовий оцет, насипте цукор, сіль, перемішайте склад і доведіть до кипіння на інтенсивному вогні.
  2. Приготуйте очищений і нарізаний великими смужками болгарський перець, поміщаючи його за три підходи в миску до закипілого маринаду і знову доведіть масу до кипіння. Потім перемішайте склад, проваріть перець ще пару хвилин.
  3. Викладіть в кожну стерильну банку по кілька горошин запашного перцю, а також лавровий лист, гвоздику, корицю, щільно заповнюючи їх провареними частинами болгарського перцю і прикрийте стерильними кришками.
  4. Розлийте гарячий маринад доверху банок з перцем, щільно закрийте їх кришками. Після цього переверніть банки, перевіряючи їх на герметичність, прикрийте зверху щільним пледом до охолодження.

Всім смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: