Пиріг з сиром і яблуками, нікого не залишить байдужим

Пиріг з сиром і яблуками, нікого не залишить байдужим

Пишний і повітряний пиріг з сиром і яблуками вам точно сподобається – головне, беріть жирні вершки і сир, сметану.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове розм’якшене, 100 г;
  • цукор, 100 г;
  • борошно, 125 г;
  • яйця, 2 шт;
  • розпушувач ¾ ч.л;
  • сіль – дрібка;
  • яблука, 3 шт;
  • ванільний цукор за смаком.

Для приготування сирної начинки необхідно:

  • сир жирний домашній, 250 г;
  • сметана жирна, 100 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цукор, 80 г + ванільний цукор за смаком;
  • крохмаль кукурудзяний, 2 ст.л.

Для крихти необхідно:

  • цукор, 60 г;
  • масло вершкове заморожене, 75 г;
  • борошно, 100 г;
  • мигдаль подрібнений або інші горіхи, 50 г.

Процес приготування:

Борошно просіваємо і змішуємо з цукром і подрібненими горіхами.

Додаємо шматочки замороженого масла і перетираємо масу в крихту. Ставимо в холодильник.

Для сирної начинки змішуємо сир з цукром і ваніліном, сметаною і яйцем і вимішуємо до однорідності.

Додаємо крохмаль і ще раз перемішуємо.

Порада: сир спочатку перебийте занурювальним блендером – у вас вийде однорідна паста, без дрібних крупинок і зерен сиру.

Духовку розігріваємо до 170 градусів.

Змішуємо продукти кімнатної температури для тіста.

Масло вершкове збиваємо 5 хвилин до пишності і додаємо цукор і ванільний цукор, збиваємо 2 хвилини.

По 1 додайте яйця, після кожного збиваємо по 1 хвилині.

Яблука чистимо від шкірки і ріжемо тонкими пластинками і викладаємо на начинку.

Посипаємо крихтою з холодильника і ставимо випікатися близько 1 години і 10 хвилин.

Охолоджуємо пиріг у формі, потім виймаємо і нарізаємо на порційні шматочки.

Пиріг буде смачніше, якщо він постоїть хоча б ніч.

Пиріг з сиром і яблуками, нікого не залишить байдужим

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: