Пісний капусняк із сушеними грибами
від Denzhyttya
26 Червня, 2020
Пісні страви можуть бути оригінальними, смачними і легкими в приготуванні. Існує величезна кількість рецептів приготування капусняку, його готують як зі свіжої, так із квашеної капусти. Пропонуємо вам приготувати пісний капусняк із сушеними грибами.
Інгредієнти
- 1 кілограм свіжої або квашеної капусти
- 2-3 цибулини
- 1 велика морквина
- 4 зубці часнику
- 50 грамів томатної пасти
- півсклянки сушених грибів
- лавровий лист
- перець горошком
- сіль.
Приготування
- Капусту помити і дрібно нашаткувати, а якщо використовується квашена, то трішки віджати і промити.
- Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці.
- Цибулю почистити і дрібно порізати.
- Каструлю або з товстим дном або чавунний казанок поставити на вогонь, додати трішки олії і покласти цибулю і моркву, зажарити до золотистого кольору, постійно помішуючи, додати томатну пасту.
- Зубці часнику почистити, подрібнити і додати в каструлю, добре перемішати.
- Капусту покласти в каструлю до смажених овочів в томатній пасті, залити водою, посолити, поперчити, додати лавровий листок, добре все вимішати.
- Накрити кришкою і поставити в духовку на 45 хвилин при температурі 180º.
- Зменшити температуру до 120º і готувати капусняк ще 90 хвилин.
- За 20 хвилин до готовності додати в капусняк сушені гриби, попередньо замочені і промиті.
- Капусняк подавати до столу гарячим, за бажанням посипати подрібненою зеленню.
Джерело:
jisty.com.ua
Позначки