Просто картопля, цибуля і молоко, а виходить дуже смачно і оригінально: картопля «Буланжер»

Якщо ви любите картопельку, як і я, то постійно шукаєте нові рецепти її приготування. Ось сьогодні я хочу запропонувати вам картоплю з цибулею і молоком, з цікавою назвою “Буланжер”. Виходить така картопелька шалено смачною і має оригінальний вигляд. Тому її сміливо можна готувати не тільки для сімейної вечері, а й святкового столу.

Інгредієнти:

  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Масло вершкове 82,5% 60 г
  • Молоко 3,2% 400 мл
  • Прованські трави 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Очистіть картоплю, помийте і поріжте у вигляді тонких кружечків.
  2. З цибулі зніміть лушпиння і поріжте тонкими кружальцями.
  3. Візьміть сковорідку або форму і змастіть маслом (можна, як вершковим, так і рослинною олією). Картоплю викладіть шарами, чергуючи з цибулею.
  4. Кожен шар присоліть, поперчіть і посипте прованськими травами.
  5. Останній шар повинен бути картопляний, але поки що ні викладайте його. Спочатку закип’ятіть молоко і залийте ним картопельку.
  6. Після цього викладіть останній картопляний шар і розподіліть по ньому розтоплене масло, а також посоліть, поперчіть і приправте травами.
  7. Закрийте сковорідку або форму фольгою і помістіть в нагріту до 200-220 °С духовку. Час запікання 40-45 хвилин.
  8. Далі приберіть фольгу, температуру зменшіть до 180 °С і запікайте картопельку ще 40 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: