Простий шоколадний торт із заварним кремом всередині

Завжди віддавала перевагу ванільним шоколадним десертам. Навіть морозиво вибираю з какао. Тому домашні торти традиційно покриваю шоколадною глазур’ю, а в крем для начинки додаю какао-порошок. Мій улюблений торт із заварним кремом всередині сподобається фанатам шоколаду.

Інгредієнти:

  • Яйце – 8 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Молоко – 200 мл
  • Пшеничне борошно – 235 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Молочний шоколад – 200 г
  • Вершки – 50 мл
  • Грецькі горіхи – 100 г

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо корж. Для цього 6 яєць збийте міксером із 150 г цукру і 1 ч. л. ваніліну. Коли маса побіліє і стане пишною, вмішайте в неї спочатку 50 мл молока, а потім лопаткою 220 борошна з розпушувачем.
  2. Однорідне тісто розподіліть на деко діаметром 40 на 35 см, вистеленому пергаментом. Випікайте корж у розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.Простий шоколадний торт із заварним кремом всередині
  3. Потім дайте коржу трохи охолонути і розділіть його навпіл. Тепер приготуйте крем. 2 яйця змішайте з 150 г цукру, дрібкою солі та 1 ст. л. борошна. Перемішайте віночком.
  4. Залийте масу молоком і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли крем загусне, зніміть його з вогню і охолодіть. Міксером збийте м’яке масло.Простий шоколадний торт із заварним кремом всередині
  5. У збите до білого масла вмішайте спочатку крем, а потім – какао. Однорідним шоколадним кремом перемажте коржі, ним змастіть торт зверху і по краях. Відправте в холодильник на 30 хвилин.
  6. Тим часом приготуйте глазур. Шоколад розтопіть з вершками на водяній бані, вмішайте в масу рубані горіхи. Перемажте глазур’ю торт, відправте його застигати в холодильник.Простий шоколадний торт із заварним кремом всередині

Ось як менше, ніж за 1 годину можна приготувати смачний домашній торт.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: