Рецепт аджики від Мікаеля Арояна: 3 варіанти

Цей соус – частий гість на моєму столі. Друзі дивуються: їздила адже в Україні, а готувати стала страви кавказької кухні! Але встояти просто неможливо. Ділюся своєю знахідкою, щоб і ви по-справжньому оцінили цю заготовку. Всі три види аджики без варіння, тому багато часу на приготування не знадобиться.

Горіхова аджика

Інгредієнти:

  • 200 г червоного гострого перцю
  • 500 г болгарського перцю
  • 300 г часнику
  • 50 г хмелі-сунелі
  • 80 г солі
  • 50 г кінзи
  • 50 г рослинного масла
  • 200 г волоських горіхів

Приготування:

  1. Очистіть від плодоніжок і зерен гострий і болгарський перець. Подрібніть ці овочі з часником в м’ясорубці.
  2. Додайте хмелі-сунелі і пропустіть ще раз через м’ясорубку всю суміш.
  3. Тепер додайте сіль, рослинне масло, подрібнені горіхи і кінзу, перемішайте.
  4. Перекладіть аджику в банки і зберігайте їх у холодильнику.

Зелена аджика

Інгредієнти:

  • 5 штук. зеленого гострого перцю
  • 5 штук. болгарського перцю
  • 2 головки часнику
  • 100 г кінзи
  • 100 г петрушки
  • 1 ст. л. кропу
  • 2 ст. л. солі
  • 50 г м’яти
  • 1 ст. л. коріандру
  • 2 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. оцту
  • 1 ст. л. орегано
  • 0,5 склянки соняшникової олії
  • 1 ст. л. майорану
  • 50 г зелені тархуна

Приготування:

  1. Очистіть болгарський і зелений гострий перець від плодоніжок і насіння.
  2. Очистіть часник і гарненько промийте зелень.
  3. Пропустіть через м’ясорубку зелень, часник і обидва види перцю.
  4. Додайте орегано, коріандр, кріп і майоран, сіль, цукор, оцет і соняшникову олію. Гарненько перемішайте.
  5. Розкладіть аджику по банках і відправте в холодильник.

Суха аджика

Інгредієнти:

  • 600 г гострого червоного перцю
  • 4 ст. л. сухого коріандру
  • 7 зуб. часнику
  • 2 ст. л. хмелі-сунелі
  • 0,5 ч. л. насіння кропу
  • сіль за смаком
  • цукор за смаком

Приготування:

  1. Підсушіть на сковороді насіння кропу і коріандр.
  2. Подрібніть часник і перець в м’ясорубці, додайте спеції.
  3. Викладіть суміш на сковороду і нагрівайте, постійно помішуючи. Додайте хмелі-сунелі.
  4. Після того, як маса охолоне, додайте сіль і перемішайте.
  5. Надішліть аджику в банки і поставте в холодильник.

Виявляється, аджика з перцю поєднується практично з усіма улюбленими стравами. Експериментуйте з кількістю інгредієнтів на ваш смак. Якщо любите пікантні приправи, додайте побільше часнику і перцю. А якщо хочете щось легше, зменшуйте кількість цих овочів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: