Рецепт салату з копченим оселедцем по-єгипетськи

Спробувала  у родичів, у Єгипті ,простий салатик з копченим оселедцем. Мені дуже сподобався і я вирішила поділитися рецептом з Вами .Він готується дуже швидко, не вимагає особливих фінансових вкладень, а його незабутній смак обов’язково внесе нотку різноманітність у домашнє меню.

Інгредієнти:

  • Оселедець копчений – 1 шт
  • Огірок – 1 шт
  • Помідор – 1 шт
  • Солодкий перець -з 1 шт
  • Кріп, петрушка – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Цибуля -1 шт
  • Лимон – 0,5 шт
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.; або оливкова 1 ст. л
  • Кунжутна паста 1-2 ст. л

Приготування:

  1. Оселедець очистити від шкіри і кісток. Нарізаємо тонкими довгими шматочками поперек або шматочками.
  2. Огірки, помідори , перець, цибулю промиваємо та нарізаємо такими ж півколами або часточками (як на олів”є)
  3. Зелену цибулю, кріп і петрушку ретельно промиваємо і дрібно рубаємо.
  4. Для приготування заправки змішуємо лимонний сік, , олію  та кунжутну пасту.
  5.  Поливаємо заправкою салат.
  6. Подаємо до столу в красивому салатнику, прикрасивши порізаною зеленню.

Можна подавати з картоплею, рисом або як самостійну страву.

Дуже смачно ! Обов”язково спробуйте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: