Рецепти смачних страв для приготування у мультиварці

  • Страви від легкого сніданку до ситної вечері.
Рецепти смачних страв для приготування у мультиварці

Мультиварка – незамінна річ на сучасній кухні. З її допомогою можна смачно і різноманітно харчуватися, не прикладаючи до цього багато зусиль. Відмінна риса мультиварки в тому, що їжа готується практично без участі господині і точно призначеного часу. А приготувати в мультиварці можна практично все: від легкого сніданку до ситної вечері.

Яйця-кокот з шніт-цибулею в мультиварці

Інгредієнти:

    • Курячі яйця – 2 шт.
    • Жирні вершки – 120 мл
    • Вершкове масло – 30 г
    • Тертий сир – 50 г
    • Зелена цибуля – невеликий пучок
    • Сіль – за смаком

Приготування: змастити розм’якшеним вершковим маслом 2 жароміцні формочки. Акуратно розбити в кожну по одному яйцю, намагаючись не пошкодити жовток. Влити по 60 мл вершків, підсолити, посипати тертим сиром. Прикрити формочки фольгою і встановити в чашу мультиварки. Влити в чашу 1 склянку води – формочки повинні бути на половину у воді. Встановити режим «Каша» на 10 хвилин. Відкрити каструлю, зняти з формочок фольгу, встановити режим «Мультиповар» ще на 10 хвилин при температурі 140 °С. Вийняти формочки з готовою стравою, посипати дрібно нарізаною шніт-цибулею.

Суп з шампіньйонами в мультиварці

Інгредієнти:

    • 250 г яловичого фаршу
    • 2 цибулини
    • 200 г свіжих печериць
    • 70 г кореня селери
    • 5 картоплин
    • 1 морквина
    • 300 г плавленого сиру
    • 2 ст. л. нарізаної петрушки
    • 2 ст. л. нарізаної зеленого цибулі
    • 1 гілочка свіжого базиліка
    • 2 ст. л. рослинної олії
    • сіль і перець

Приготування: підготувати мультиварку і інгредієнти. Печериці промити, нарізати тонкими скибочками. Овочі очистити. Ріпчасту цибулю, картоплю і корінь селери нарізати кубиками, моркву натерти на тертці. Включити режим «Мультиповар», встановити температуру 160 °С, розігріти олію і обсмажити фарш, постійно розмішуючи, 5 хв. Покласти печериці, готувати 5 хв. Влити 1,5 л води, довести до кипіння, покласти картоплю, посолити, поперчити і варити 10 хв., поступово додаючи плавлений сир. Перед подачею додати петрушку, зелений лук і листочки базиліка. Наваристий суп з печерицями готовий. Перед подачею додати петрушку, зелену цибулю і листочки базиліка.

Пшенична каша з м’ясом в мультиварці

Інгредієнти:

    • Пшенична крупа – 1 склянка
    • Безкоста яловичина – 400 г
    • Мелена кориця – 0,5 ч. л.
    • Подрібнена апельсинова цедра – 1 ч. л.
    • Родзинки – 3 ст. л.
    • Мигдаль – 3 ст. л.
    • Рослинна олія – 1 ст. л.
    • Зелена цибуля – 1 пучок
    • Перець – за смаком
    • Сіль – за смаком

Приготування: підготувати мультиварку і інгредієнти. Ізюм залити окропом і залишити розпарюваться на 10 хв. Мигдаль нарізати тонкими пластинами. Яловичину вимити і нарізати невеликими шматочками. Включити режим «Мультиповар», встановити температуру 160°С, розігріти олію і обсмажити м’ясо, 5 хв. Крупу промити в декількох водах і додати до м’яса. Приправити сіллю і перцем, перемішати. Влити гарячу воду так, щоб вона покривала крупу на 2 пальці. Варити 10 хв. Додати в кашу мигдаль, корицю, цедру і родзинки, перемішати і готувати ще 20 хв., встановивши температуру 90°С. Готову кашу посипати зеленою цибулею.

Яловичина з вином, часником і розмарином

Інгредієнти:

    • 700-800 гр яловичини
    • 2 гілочки свіжого розмарина
    • 1 головка часнику
    • 1/2 ст червоного сухого вина
    • сіль за смаком, десь 1/2 чайної ложки
    • мелений чорний перець
    • 3 ст.л. рослинної олії

Приготування: часник почистити, половину зубців придавити ножем, другу половину залишити цілими. Поставити каструлю розігріватися на режимі «обсмажування». Яловичину порізати великими шматками. Додати олії і обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки. Додати спеції, сіль, розмарин, часник і вино. Перевести мультиварку в режим швидкого приготування і залишити на 25 хвилин.

Апельсиновий кекс

Інгредієнти:

    • 1 склянка борошна
    • 1 склянка цукру
    • 1 ч. л. розпушувача
    • 2 яйця
    • 250 мл апельсинового соку
    • 1 апельсин

Приготування: підготувати мультиварку і інгредієнти. Відокремити білки від жовтків. Білки збити в міцну піну. Жовтки розтерти з цукром. Борошно просіяти з розпушувачем у миску з жовтками. Поступово, весь час перемішуючи, влити половину апельсинового соку. Ввести в тісто збиті білки і акуратно перемішати. Викласти тісто в змащену олією чашу мультиварки і готувати в режимі «Мультиповар» 35 хвилин при температурі 120°С. Апельсиновий кекс готовий. Остиглий кекс вийняти з чаші, зробити на поверхні проколи вилкою і облити рештою соком. Прикрасити апельсиновими часточками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: