Рецепти смачного пирога з варенням

Чудовим доповненням до чаю стане легкий пісочний пиріг з варенням, приготовлений нашвидкоруч. Справжнім ласунам постійно хочеться чогось смачненького, тому такий десерт припаде їм до душі.

Рецепт пісочного пирога з варенням доволі простий, а впоратися з таким завданням зможе й кулінар-початківець. Перевага такого виду випічки полягає в тому, що вона сподобається дітям з молоком, а дорослим можна подати до чаю або кави.

Пісочний пиріг з варенням і крихтою зверху

Пісочний пиріг з варенням

Легко й швидко можна приготувати пиріг, завдяки нашому рецепту пісочного тіста. Перевагами такого тіста є те, що воно готується без додавання сметани або кефіру.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 200 г
  • Сода гашена – 0,5 ч. л
  • Вершкове масло – 200 г
  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Варення (смак за бажанням) – 200 г

Приготування:

  • Крок 1. Спочатку необхідно приготувати тісто для майбутнього пирога. Для цього в мисці міксером збиваються яйця й цукор, тим часом слід розтопити масло. Потім в ємність з інгредієнтами додається сода й масло. Все ретельно перемішується.
  • Крок 2. Борошно просівається й також висипається в ємкість, але частинами, по 100 грамів. У такому випадку тісто вийде м’яким і не щільним. Потім його необхідно розділити на дві нерівні частини: одна повинна вийти менше іншої. Трохи менший шматок тіста відправляється в морозилку на пів години.
  • Крок 3. Деко застеляється пергаментним папером і на нього викладається частина готової маси. Її треба розкатати руками, щоб всюди була однакова товщина.
  • Крок 4. Варення розподіляється по всій площі майбутнього пирога. Другу частину тіста необхідно потерти на великій тертці, щоб утворилася крихта.
  • Крок 5. Пиріг відправляється в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Приємного чаювання!

Пісочний тертий пиріг з варенням на маргарині

Пісочний тертий пиріг з варенням на маргарині

Відмінний варіант випічки нашвидкуруч для сімейного чаювання! Рецепт пісочного пирога з варенням (на маргарині) покроково допоможе швидко й легко приготувати десерт, який нагадує смак дитинства.

Інгредієнти:

  • Маргарин – 200 г
  • Яйця – 1 шт
  • Цукор – 100 г
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Сода харчова – 0,5 ч. л
  • Варення (смак за бажанням) – 350 г

Приготування:

  • Крок 1. Перед початком приготування маргарин необхідно залишити на декілька годин при кімнатній температурі. У разі нестачі часу, його можна порізати на шматочки. Потім в ємності перемішується цукор разом з маргарином. Цукор повинен обов’язково розчинитися.
  • Крок 2. У миску додається яйце, а потім все перемішується. Борошно просівається через сито разом з содою. Замісіть однорідне тісто, яке не повинно липнути до рук.
  • Крок 3. Тісто знову розділяється на дві різні частини: одна відправляється в морозильну камеру на пів години.
  • Крок 4. Деко застелюється пергаментом, на який по всій площі розподіляється тісто. Потім виливається варення, а зверху слід потерти шматок замороженого тіста.
  • Крок 5. Пиріг готується в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів. Коли готова страва охолоне, подавати з чаєм, какао або іншими напоями.

Пісочний пиріг з варенням і домашнім сиром

Пісочний пиріг

Рецепт такого пирога здатний здивувати сім’ю набагато більше, ніж класичний пісочний пиріг з варенням.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Маргарин – 200 г
  • Яйце – 2 шт
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Цукор – 100 г
  • Борошно пшеничне – 4 ст
  • Розпушувач – 1 ч.л

Для сирної начинки:

  • Домашній сир – 250 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 70 г
  • Варення (смак за бажанням) – 300 г

Приготування:

  • Крок 1. Розтоплений маргарин перемішується з цукром, а потім додаються яйця й ванільний цукор.
  • Крок 2. Просіяне пшеничне борошно з розпушувачем поступово вводять в миску з інгредієнтами. Готова маса вимішується руками. Потім тісто поділіть на 1 нерівну й 2 рівні частини. Дві, що трохи менше, відправте в морозильну камеру.
  • Крок 3. Для начинки необхідно з’єднати сир з цукром і яйцями, а потім усе змішати міксером до однорідної маси.
  • Крок 4. На скляну форму, змащену маслом, викладається частина тіста. Зверху усе заливається варенням. Перша частина замороженого тіста треться зверху, а потім на неї виливається сирна маса. Повторюємо дію з другою частиною тіста, як і з першою.
  • Крок 5. Пиріг випікається в духовці, розігрітій до 200 градусів, 30 хвилин. Вистиглий десерт розрізається на шматки.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: