Рогалики на кефірі

Рогалики на кефірі

Що може бути краще за домашню випічку! Порадуйте себе і своїх близьких смачними ароматними рогаликами з рум’яною скоринкою. Приготуйте свіженькі та надзвичайно ніжні булочки на кефірі за нашим рецептом.

Інгредієнти для рогаликів

  • 200 грамів кефіру або кислого молока
  • 75 грамів вершкового масла
  • 60 грамів цукру
  • 50 грамів молока
  • 25 грамів дріжджів
  • 2 яйця
  • щіпка солі.

Для обмазування:

  • 2 столові ложки молока
  • 1 жовток
  • мак
  • кунжут.

Як приготувати рогалики

  1. Борошно потримати при кімнатній температурі, щоб не було холодним, просіяти його, щоб збагатити киснем, тоді рогалики будуть ніжні, м’які.
  2. Вершкове масло дістати з холодильника і на деякий час залишити в теплому місці, щоб воно стало м’яким, або розтопити.
  3. Молоко нагріти до 38 градусів (щоб не обпікало палець). Залити дріжджі молоком і залишити на 15 хвилин, щоб розчинилися.
  4. Додати борошно, кефір, вершкове масло, збиті яйця з цукром та сіллю і все ретельно перемішати до однорідної маси.
  5. Тісто поставити в тепле місце, щоб підійшло.
  6. Готове тісто розкачати, але не надто тонко, вирізати трикутнички і сформувати з них рогалики.
  7. Деко для випікання змастити олією і викласти рогалики. Залишити так на деякий час в теплому місці, щоб вони підійшли.
  8. Яєчний жовток збити з 2 столовими ложками молока до однорідного стану і змазати цією сумішшю рогалики. зверху посипати маком або кунжутом.
  9. Випікати при температурі 180º до рум’яності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: