Салат «Бігмак»

Якщо ви інколи  дозволяєте  собі шкідливу їжу, то салат «Бігмак» точно буде вам до смаку. Це не бутерброд, а ціла миска салату, точно повторює смак знаменитого частування.

Перевага такої страви в тому, що ви точно впевнені у всіх інгредієнтах і етапах приготування.

Інгредієнти

  • яловичина 500 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Соняшникова олія 1 ст. л.
  • Плавлений сир 120 г
  • булка 4 шт.
  • Листя салату 200 г
  • Огірки мариновані 10 шт.
  • майонез 8 ст. л.
  • йогурт 4 ст. л.
  • кетчуп 4 ст. л.
  • Гірчиця 2 ст. л.
  • мед 1 ст. л.
  • часник 2 зуб.
  • сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  1. Очистіть цибулю, наріжте маленькими кубиками і обсмажте на сковороді в гарячому маслі до золотистого кольору. Додайте рубане м’ясо і обсмажуйте, періодично помішуючи, поки м’ясо не стане золотистого кольору, посоліть і поперчіть.
  2. Покладіть квадратики плавленого сиру на гарячий фарш, накрийте кришкою і нагрівайте, щоб сир став тягучим.
  3. Розріжте булочки для гамбургерів уздовж. Чотири верхні частини розріжте на 4 частини, а інші – кубиками. Випікайте булочки в духовці при 180 ° С, щоб отримати золотистий колір.
  4. Щоб приготувати соус, змішайте гірчицю, кетчуп, мед, майонез, йогурт, роздавлений часник і 6 дрібно нарізані мариновані огірки. Перемішайте інгредієнти, посоліть і поперчіть.соус для салату
  5. Тепер потрібно сформувати салат шарами: кубики булочки, половина фаршу з цибулею, 2 нарізаних скибочками солоні огірки, половина соусу, частина дрібно посіченою салату. Потім повторіть всі верстви з рештою інгредієнтами, а останніми викладіть верхні частини булочок.
    формування салату

Для приготування салату «бігмак» краще брати густий натуральний йогурт або ж густі вершки, а мед можна замінити цукром. Смак салату «бігмак» дуже схожий на знаменитий бутерброд, навіть важко повірити, що він приготовлений вдома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: