Салат із квасолею. Моя улюблена заготівля на зиму

Смачна та ситна заготівля на зиму із квасолею. Відмінно підходить до відвареного рису, картоплі, до супів і просто як закуска , також смачно. Цей рецепт порадує вас простотою приготування та смаком.

Нам знадобиться (вихід 4 літри):

  • червоні помідори 2 кг
  • болгарський перець 500 г
  • цибуля ріпчаста 500 г
  • томатна паста 200 мл
  • олія соняшникова 250 мл
  • цукор 250 г
  • сіль 1 столова ложка
  • суха квасоля 500 г

Приготування:

  1. Для приготування необхідно заздалегідь замочити квасолю в теплій воді на ніч, потім зварити до напівготовності. Краще використати білу. Помідори можна прокрутити на м’ясорубці (якщо когось бентежить шкірка) або просто нарізати.Салат із квасолею. Моя улюблена заготівля на зиму
  2. Солодкий болгарський перець наріжте соломкою чи будь-яким зручним способом.Салат із квасолею. Моя улюблена заготівля на зиму
  3. Наріжте півкільцями цибулю. Для любителів гострих закусок можна додати гострий перчик.Салат із квасолею. Моя улюблена заготівля на зиму
  4. У каструлю складіть відразу всі овочі (помідори, цибуля, болгарський перець) та заздалегідь підготовлену квасолю. Проварити все на повільному вогні приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. Час приготування може бути різним, головне, щоб квасоля не розварилася і залишилася в цілому вигляді.Салат із квасолею. Моя улюблена заготівля на зиму
  5. Потім додайте цукор, сіль, олію та томатну пасту. Кількість солі і цукру, звичайно, можна відрегулювати на свій смак, але раджу дотримуватися саме цих пропорцій.Салат із квасолею. Моя улюблена заготівля на зиму
  6. Перемішайте, доведіть до кипіння і потім готуйте на повільному вогні хвилин 10-15.Салат із квасолею. Моя улюблена заготівля на зиму
  7. Гарячий салат розкладіть по стерильним банкам, закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть банки вгору дном і укутайте чимось теплим, до повного остигання. Я закриваю такий салат у банки об’ємом 0,5 літри. Мию їх у содовому розчині, ополіскую, заливаю в кожну по 100 мл (приблизно) холодної води та кожну пропарюю в мікрохвильовій печі на високій потужності близько 5 хвилин. Кришки заливаю водою та кип’ятю 5-7 хвилин.Салат із квасолею. Моя улюблена заготівля на зиму

Дуже смачно та просто! Готуйте із задоволенням!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: