Салат «Шпроти під шубою»

Візьмемо за основу рецепт салату “Оселедець під шубою” і трохи поекспериментуємо. У цьому випадку оселедець успішно замінюють шпроти. Салат має  індивідуальний, ні з чим не зрівнянний смак. Шпроти дуже добре доповнюються відвареною морквою, картоплею, яйцями та буряком, а цибуля додає трохи пікантності. Такий салат із шпротами доречний і на святковому, і на повсякденному столі.

Інгредієнти:

  • Шпроти – 1 баночка (200 г)
  • Буряк – 300 г
  • Картопля – 230 г
  • Морква – 170 г
  • Цибуля ріпчаста – 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 200 г
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Буряк миємо і заливаємо в каструлі водою (так, щоб повністю покрити). Доводимо воду до закипання і відварюємо буряки приблизно 40-60 хвилин до готовності. Готовий буряк виймаємо з води і залишаємо охолонути.
  2. Картоплю та моркву вимиваємо та заливаємо у каструлі водою (як і буряк, щоб покрити). Доводимо воду до закипання і відварюємо овочі 25-35 хвилин до готовності. Готові картоплю та моркву виймаємо з води та залишаємо охолонути.
  3. Яйця відварюємо круто (8-10 хвилин), потім охолоджуємо у холодній воді. Шпроти відкидаємо на друшляк, щоб стекла олія. Розминаємо шпроти вилкою.
  4. Формуємо салат за допомогою кулінарного кільця. У мене кільце діаметром 14 см. На дно великої плоскої тарілки встановлюємо кулінарне кільце. Стінки кільця бажано попередньо змастити рафінованою олією або тонким шаром майонезу.
  5. Наносимо на тарілку трохи майонезу і першим шаром викладаємо шпроти.
  6. Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібно і рівномірно викладаємо на шпроти. Наносимо сіточку з майонезу.
  7. Картоплю очищаємо, натираємо на великій тертці та викладаємо на цибулю. Картоплю посипаємо сіллю та наносимо майонезну сіточку.
  8. Моркву очищаємо, натираємо на великій тертці та викладаємо на картоплю. На моркву наносимо майонез.
  9. Яйця очищаємо, натираємо на великій тертці та викладаємо зверху на моркву. Присолюємо яєчний шар.
  10. Буряк очищаємо, натираємо на великій тертці і злегка віджимаємо від соку. До буряків додаємо майонез, що залишився (приблизно 1 ст. ложка). Часник очищаємо, пропускаємо через прес і також додаємо до буряків. Перемішуємо буряки з часником і майонезом.
  11. Бурякову масу викладаємо останнім шаром салату. Залишаємо салат у холодильнику на 2 години.
  12. Потім акуратно знімаємо кулінарне кільце. Салат “Шпроти під шубою” готовий до подачі. За бажанням салат можна прикрасити зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: