Шарлотка: смачна і проста

Рецептів шарлотки досить багато. Сьогодні я хочу з вами поділитися одним з найпростіших і легких, пиріг завжди виходить м’яким і повітряним.

Інгредієнти:

  • яйця, 4 шт
  • борошно, 4 склянки
  • яблука, 4 – 5 шт
  • сіль, дрібка
  • цукор, 1 стакан
  • кефір, 0,5 склянки
  • ванільний цукор за смаком
  • вершкове масло або маргарин, 1 пачка
  • розпушувач, 10 г або сода, 1ч.л

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з сіллю і додаємо цукор, ванільний цукор за смаком. Добре перетираємо масу за допомогою віночка або збиваємо міксером.
  2. Вливаємо кефір і перемішуємо вінчиком.
  3. Всипаємо розпушувач або соду, перемішуємо.
  4. Розтоплюємо вершкове масло або маргарин і вливаємо в масу.
  5. Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо тісто.
  6. Яблука ріжемо часточками.
  7. Форму змащуємо вершковим маслом, посипаємо цукром, викладаємо яблучні дольки. Виливаємо тісто.
  8. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 45 хвилин, але дивіться по совій духовці, перевіряйте готовність шпажкою.
  9. Остуджуємо і за смаком посипаємо корицею і цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: