Скумбрія запечена з яблуками

Скумбрія запечена з яблуками

Дієтологи твердять, що найкорисніша риба – спечена, саме так вона засвоюється нашим організмом найкраще. У ній міститься кальцій, селен, фтор, цинк і велика кількість фосфору. Тому, щоб не хворіти, варто частенько їсти рибні страви. Приготуйте скумбрію за нашим рецептом і насолоджуйтесь ніжним смаком.

Інгредієнти:

  • 1 заморожена скумбрія
  • 1 лимон
  • 5 яблук
  • 1 цибулина
  • 40 грамів вершкового масла
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • розмарин
  • перець.

Приготування:

  1. Рибу розморозити, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка або серветки.
  2. Розділити рибу на філе, потерти перцем і розмарином, збризнути соєвим соусом і залишити маринуватись на 15- 20 хвилин. Соєвий соус використовується, щоб замінити сіль. Якщо під рукою його не виявилось, можна рибу трішки посолити.
  3. Порізати цибулю соломкою, 2 яблука і лимон тонкими скибочками, додати 1 столову ложку соєвого соусу, поперчити і акуратно все вимішати.
  4. Форму для запікання застелити фольгою, зробивши з неї невелику ємність, куди викладатиметься скумбрія.
  5. На дно формочки з фольги викласти шар з яблук, цибулі і лимона. Зверху покласти філе скумбрії, животиком на подушку з яблук, а спинкою доверху.
  6. На рибу викласти тонкі пластинки порізаного вершкового масла.
  7. З яблук, які залишились, видушити сік і залити ним рибу, поверх масла.
  8. Форму для температур поставити в розігріту духовку. Запікати близько 20 хвилини при температурі 180º.
  9. Чудово смакує з печеною картоплею і овочами. Можна прикрасити дрібно порізаною зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: