Смачний пиріг з кремом і фруктами по-швидкому до чаю

  • Замість торта!

Рецепт — знахідка для зайнятої господині!

Інгредієнти:

Корж:

  • Яйця — 1 шт.
  • Цукор — 50 гр.
  • Вершкове масло або рослинна олія без запаху — 70 гр.
  • Будь-який сік або молоко — 70 мл.
  • Борошно — 120 гр.
  • Розпушувач для тіста — 1 ч. л.

Заварний крем:

  • Молоко — 350 мл.
  • Цукор — 3-4 ст. л.
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Борошно — 3 ст. л.
  • Вершкове масло — 30 гр.

Підійде форма діаметром 20/21 см.

Якщо будете готувати шоколадний пиріг, частину борошна замініть на какао порошок (борошно — 100 гр.+ какао порошок — 20 гр.)

Замість заварного крему можна збити холодні вершки від 33% жирності з цукром і ванільним цукром.

Приготування:

  1. Яйце злегка збовтати з цукром, додати розтоплене, остигле масло, апельсиновий сік. Перемішати.
  2. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем для тіста. Перемішати сухі і рідкі інгредієнти до однорідності.
  3. Перелити в форму для випічки, змащену маслом. Випікати при температурі 180 градусів С на середньому рівні 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
  4. Для крему з’єднати в сотейнику з товстим дном борошно з цукром і ванільним цукром. Перемішати. Додати 1/4 молока. Перемішати до розчинення грудочок. Влити молоко, що залишилося. Поставити на вогонь, постійно помішуючи довести до кипіння і загустіння. У гарячий крем додати вершкове масло і перемішати.
  5. Корж витягти з дека, змастити зверху кремом, прикрасити будь-якими фруктами/ягодами. Шоколад розтопити в мікрохвильовці і полити зверху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: