Смакота ‘Жешов‘як’: яблучний пляцок з маком і сиром від української господині

Друзі, сьогодні розповім, як приготувати дуже смачний пляцок з яблуками, маком та сиром. Поєднання інгредієнтів просто безпрограшне і подобається практично усім. Цей пляцок без крему, тому особливо сподобається любителям безкремової випічки. Але при цьому пляцок виходить дуже ніжним та соковитим. Родзинкою цієї випічки є тоненькі та дуже смачні коржі із особливого тіста за рецептом легендарної галицької господині Дарії Цвек. Це щось особливе! Готуйте та смакуйте! Нехай усе вам гарно вдається!

Форма 18х28 см

Інгредієнти:

Тісто:

  • 375 г борошна
  • 225 г масла
  • 1 ст.л. цукру
  • 15 г дріжджів
  • 65 г сметани жирністю 20 відсотків
  • 1 жовток

Макова маса:

  • 200 г сухого меленого маку
  • 2 яйця
  • 150 г цукру
  • 1 ч.л. апельсинової цедри
  • 25 г крохмалю

Сирна маса:

  • 450 г сиру
  • 2 яйця
  • 150 г цукру
  • 20 г ванільного цукру
  • 75 г вершкового масла
  • 50 г сметани жирністю 20 відсотків
  • 40 г порошку ванільного пудингу чи кукурудзяного крохмалю

Яблучна маса:

  • 1 кг кисло-солодких яблук (вага непочищених яблук)
  • 100 г цукру
  • 1,5 пачки желе зеленого кольору (зі смаком яблука чи ківі)

Відео рецепт:

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: