Томатний сік з болгарським перцем на зиму

Сьогодні ми будемо готувати томатний сік із болгарським перцем на зиму. Томатний сік у домашніх умовах – це чудовий спосіб збереження багатого врожаю, а також смачний та корисний напій для всієї родини. Нерідко томатний сік ароматизують прянощами та спеціями, щоб він вийшов яскравішим за смаком. Я пропоную додати до помідорів солодкий та гострий перець. Цей варіант дуже цікавий та відмінно підходить до м’ясних страв. А готується такий томатний сік дуже просто та швидко.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг
  • Болгарський перець – 4 прим.
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Сіль – 2,5 ст. л (без гірки)

З цієї кількості інгредієнтів виходить 3 літри соку.

Приготування:

  1. Для заготівлі підійдуть перестиглі та м’які помідори, у тому числі і не мають товарного вигляду. Чим м’якший і соковитіший помідор, тим більше вийде соку. Помідори добре промиваємо, видаляємо плодоніжку та розрізаємо на кілька частин довільно.Томатний сік з болгарським перцем на зиму
  2. Болгарський перець промиваємо, розрізаємо вздовж і видаляємо насіннєву коробку. Нарізаємо на великі шматочки.Томатний сік з болгарським перцем на зиму
  3. Гострий перець промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння.
  4. Підготовлені томати, солодкий та гострий перець пропускаємо через соковитискач. Виходить такий неоднорідний рожевий сік, кількість якого залежить від соковитості плодів і потужності електропомічниці.Томатний сік з болгарським перцем на зиму
  5. Далі переливаємо сік помідорів та перців у каструлю та накриваємо кришкою.Томатний сік з болгарським перцем на зиму
  6. Каструлю із томатним соком ставимо на середній вогонь. Коли томатний сік закипить, акуратно видаляємо піну шумівкою, що утворилася.
  7. Потім вогонь зменшуємо до мінімального та варимо томатний сік протягом 10 хвилин. За цей час сік перетвориться з рожевого на насичено-червоний.
  8. На цьому етапі додаємо сіль.Томатний сік з болгарським перцем на зиму
  9. Ретельно перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою та варимо ще 5 хвилин.Томатний сік з болгарським перцем на зиму
  10. До цього моменту вже мають бути підготовлені стерильні банки та кришки.
  11. Наповнюємо стерильні банки томатним соком і відразу ж герметично закочуємо стерилізованими кришками.Томатний сік з болгарським перцем на зиму
  12. Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо їх рушником або ковдрою. Витримуємо так до повного остигання.Томатний сік з болгарським перцем на зиму
  13. Зберігати домашній томатний сік бажано в темному місці, можна за кімнатної температури, але подалі від джерела тепла.

Ось і все, на цьому наш томатний сік із болгарським перцем на зиму готовий!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: