Тонкий лаваш в домашніх умовах. Навіть смачніший магазинного!

Я дуже люблю лаваш. Але в магазині він не дуже смачний, довго шукала рецепт, ось нарешті  знайшла. Тепер для мене не складає особливих труднощів насмажити коржиків. 40 шт за 1 годину. Смакота, куди там магазинним.

Цей рецепт на 1 порцію, я завжди готую 2 порції (40шт).

Інгредієнти:

  • 1 ч.л сухих дріжджів (можна без них)
  • 1 ч.л солі,
  • 0,5 ч.л цукру
  • 1 ст.л. масла рослинного
  • 1 склянку теплої води
  • 3 склянки борошна.

Приготування:

  1. У глибоку ємність налити теплу воду, додати сухі дріжджі ,цукор,сіль додати 1/3 борошна  – все перемішати  і дати постояти в теплому місці  приблизно 15-20 хв.
  2. Потім всипати решту борошна , додати олію і вимісити тісто .
  3. Воно виходить м’яке, приємне і еластичне.
  4. Розділити на 20-16 кульок, все залежить від діаметра сковороди.
  5. Накрити рушничком і дати відпочити тісту 20 хвилин.
  6. Розкачати тонкий корж і потім ще розтягнути в руках якомога тонше, у мене вони майже прозорі.
  7. Обсмажити на добре розігрітій сковорідці без жиру по кілька секунд з кожної сторони.
  8. Зняти на заздалегідь підготовлену поверхню і добре побризкати водою гарячий лаваш, накрити рушником , і так зробити з кожною кулькою. (Водою бризкати обов’язково, так як вони будуть сухі ).
  9. Спробуйте, не пошкодуєте. А далі все інше на ваш смак.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: