Торт «Баклажановий рай», після якого господині перестають смажити баклажани

Відомо, що всі найсмачніші осінні закуски виходять виключно з сезонних овочів, а домашнє застілля в тисячу разів краще будь-яких посиденьок в ресторанах.

Торт з баклажанів – справжня знахідка для поціновувачів простих і оригінальних страв!

торт з баклажанів з помідорами і сиром

До слова, для  зайнятих господинь в кінці статті ми залишили відеоверсію рецепта. Так що, якщо часу в обріз, можете відразу переходити до перегляду!

Торт з баклажанів

Інгредієнти:

  • 6 баклажанів
  • 7 помідорів
  • 3 плавлених сирка
  • пучок свіжої зелені
  • 4 зубчики часнику
  • 200 г майонезу
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 50 мл рослинної олії

Приготування:

  1. Насамперед необхідно добре вимити баклажани, очистити від шкірки, а потім нарізати їх кружальцями. Після цього викладіть баклажани на тарілку, посоліть і залиште  їх так постояти 10-15 хвилин. Це необхідно зробити, щоб прибрати зайву гіркоту з нашого основного інгредієнта. Після необхідного часу просушіть баклажанні кружечки паперовими рушниками, щоб прибрати надлишки соку і потім скропіть їх рослинною олією і поперчітьторт з баклажанів з часником
  2. Далі розігрійте  духовку до 180 градусів і викладіть баклажани на деко. У розігрітій духовці готуємо баклажани 30-35 хвилин, а потім дістаємо і повністю охолоджуємо.закусочний торт з баклажанів
  3. Поки баклажани будуть охолоджуватись, можна підготувати решту інгредієнтів. Помідори гарненько промиваємо під проточною водою, а потім нарізаємо тонкими скибочками. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом в окремій мисочці. Після цього слід натерти плавлені сирки на дрібній тертці, а зелень подрібнити.торт з баклажанів приготування
  4. Ну і врешті-решт переходимо до формування торта. Для зручності краще використовувати кільце від форми для випічки коржів для торта, втім, вмілі господині запросто справляться і без нього.Отже, першим шаром викладаємо баклажани, потім трохи майонезу і зелені, далі – скибочки помідора і в самому кінці посипаємо все натертим  плавленим сиром.баклажановий торт з помідорами
  5. Потім повторіть все знову, прикрасьте торт на свій розсуд і відправте його в холодильник мінімум на півгодини. За цей час він гарненько просочиться заправкою і стане в сто раз смачнішим, ніж в момент його приготування.баклажановий торт рецепт

Сподіваємося, тобі і твоїм близьким припаде до душі така закуска.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: