Торт «Шоколадний Дюк»

Згадала, як бабуся-одеситка до кожного нашого приїзду пекла неймовірний торт «Шоколадний Дюк». Вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і, що найголовніше, – ні грама борошна! Швидше діставайте необхідне і готуйте разом з нами!

Інгредієнти:

  • Чорний шоколад 450 г
  • Вершкове масло 250 г
  • цукор 150 г
  • яйце 6 шт.
  • вершки 250 мл
  • сіль 1 трісок.

Приготування:

  1. 350 г м’якого шоколаду разом з половиною вершків підігрійте в сотейнику, а потім доведіть до кипіння. Після того, як шоколад повністю розчиниться, додайте в суміш дрібку солі і вершкове масло. За допомогою віночка доведіть масу до однорідного стану.одеський шоколадний торт
  2. Яйця збийте з цукром, поки маса не збільшиться в об’ємі приблизно в 3 рази. Поступово, за допомогою столової ложки, введіть яйця в шоколад з вершками, постійно помішуючи їх.торт Шоколадний Дюк
  3. Форму для випікання діаметром 24 см вистеліть пергаментом і поставте в миску з гарячою водою, яка повинна покривати близько 1-2 см зовнішньої стінки форми.шоколадний торт
  4. Тісто викладіть на пергамент і відправте в холодну духовку. Потім виставите температуру 150 ° C і випікайте десерт не більш 45 хвилин, не відкриваючи духовку протягом усього часу. Потім вимкніть її і залиште торт всередині на 1 годину, до повного охолодження. Вийміть його з форми і відправте в холодильник на 6 годин.шоколадний торт без борошна
  5. Для приготування глазурі в невеликій ємності змішайте 125 мл вершків і 100 г шоколаду. Постійно помішуйте, поки маса не стане однорідною. Дайте глазурі трохи охолонути, а потім полийте нею весь торт і залиште його при кімнатній температурі на кілька годин.

Готовий шоколадний торт можна прикрасити подрібненими горіхами, сухофруктами або цукерками. Він стане не тільки відмінним недільним десертом, а й шикарним святковим тортом, досить тільки вставити в нього свічки. Готуйте з задоволенням і не бійтеся експериментувати на кухні !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: