Торт «Скарби Єгипту».

Торт «Скарби Єгипту».

Інгредієнти:

На 3 коржі:

  • 6 білків
  • 6 столових ложок цукру
  • 1 ½ столові ложки пшеничного борошна
  • 120 г лісових горіхів

Пудингова маса:

  • 10 жовтків
  • 10 столових ложок цукру ( без гірки)
  • 5.5 столових ложок пшеничного борошна
  • 6 чайних ложок ванільного цукру
  • 340 мл молока
  • 170 г масла

Крем з вершків:

  • 340 г вершків 30-36%
  • 200 г + 2 столові ложки цукру
  • 120 г фундука

Додатково:

  • мигдалеві пластівці або нарізаний  мигдаль без шкірки для прикраси

Приготування:

Підготуйте горіхові коржі. Кожен корж готуйте і випікайте окремо (якщо не маєте можливості робити це одночасно). Збийте 2 білки до густої піни, поступово додайте 2 столові ложки цукру. В кінці, обережно перемішайте з  ½ столовою ложкою борошна та 40 г горіхів.

Дно форми діаметром 20 см, вистелити папером для випікання. Викласти тісто. Випікати протягом 15 хвилин при 170 ° С, поки тісто не стане злегка  коричневого кольору.

Точно так само спекти ще два коржа.

Приготуйте пудингову масу. Змішайте яєчні жовтки з цукром, ванільним цукром, борошном та молоком у гладку масу. Все закип’ятіть і готуйте на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Дайте охолонути (якщо готуєте наперед то пудинг накрийте плівкою).

Підготуйте  крем з вершків. Горіхи викладіть на лоток для випічки  та обсмажте у духовці приблизно 5-10 хвилин при 180 ° С (нагрівання верх  і низ), поки шкірка не стане коричневою, і почне відставати від горіхів. Залиште горіхи  охолонути, потім зніміть шкірку з горіхів.

Наріжте горіхи на дрібні шматочки.

Покладіть 200 г цукру  у велику каструлю з товстим дном. Поставте на середній вогонь. Коли цукор почне розчинятися, час від часу струшуйте каструлю, нехай цукор розтопиться рівномірно і карамель не буде горіти. Коли карамель стане золотистою швидко вилийте її на пергаментний папір  та розмастіть(Карамель швидко застигає). Коли вона затвердіє, поламати на дрібні шматочки.

Вершки збийте з цукром (2 ложки). Додайте до них горіхи та шматочки карамелі. Залиште карамель для прикрашення.

Збірка торта — почерзі кладемо корж-пудингова маса-вершкки і так повторюємо до закінчення коржів. Прикрашаємо як на фото.

Залиште торт в холодильнику на всю ніч. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: