Цей тортик підкорив мене з першого шматочка, а приготування дуже просте та легке: неймовірно смачний, ніжний і з легкою кислинкою

Сьогодні готуємо дуже смачний і цікавий тортик з журавлиною. Він виходить ніжним, добре просоченим, а додавання ягід журавлини надає приємну кислу нотку.

Інгредієнти:

Коржі:

  • яйце 2 шт.
  • борошно 280 гр.
  • сметана 20% 180 гр.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • цукор 150 гр.

Крем:

  • сметана 20% 380 гр.
  • молоко згущене 380 гр.
  • журавлина свіжа 1 скл.
  • какао порошок 1 ст.л.
  • арахіс смажений 1 скл.

Приготування:

  1. Підготувати все необхідне. Журавлину можна використовувати заморожену, не розморожуючи ягоди.
  2. У миску розбити яйця, всипати цукор.
  3. Збити міксером в піну, викласти сметану кімнатної температури. Змішати на малих обертах. Ввести борошно і розпушувач.
  4. Тісто буде стікати з вінчиків товстою стрічкою.
  5. Перекласти його в форму, змащену маслом. Тут діаметр 17 см.
  6. Випікати в духовці при 160 градусах 35 хвилин, зубочистка повинна виходити з центру сухою.
  7. Основу остудити, зрізати шапочку і далі розрізати на два коржі.
  8. Для крему збити сметану і згущенку.
  9. У роз’ємну форму викласти корж. Промазати третою частиною крему. Висипати журавлину.
  10. Що залишився крем розділити на дві частини, в одну з них ввести какао порошок.
  11. Другий корж подрібнити руками на невеликі шматочки. У білий крем викласти поламаний корж.
  12. А в темний крем, розкришити шапочку і додати ще й арахіс.
  13. Перемішати. На журавлину викласти білі шматочки, добре утрамбувати.
  14. Зверху розподілити шоколадні.
  15. Прибрати в холодильник на 4-6 годин. Посипати тертим шоколадом або прикрасити на свій смак. Торт з журавлиною готовий.

Ставте чайник і кличте всіх до столу. Приємного чаювання!Цей тортик підкорив мене з першого шматочка, а приготування дуже просте та легке: неймовірна смачний, ніжний і з легкою кислинкою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: