Цікава закуска на святковий стіл

Ця закуска стане чудовою заміною звичайних бутербродів. Швидко і просто готується, а виходить такою смачною – просто пальчики оближеш. Закуска гарно виглядає і гості будуть від неї в захваті.

В якості основи для закуски будемо використовувати заварне тісто. А ось начинка буде досить простою — із сиру, часнику та зелені.

Інгредієнти:

ТІСТО

  • Вода 250 мл
  • Масло вершкове 82,5% 100 г
  • Сіль 0.5 ч. л.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Борошно пшеничне 180 г

НАЧИНКА

  • Сир голландський за смаком
  • Кріп за смаком
  • Часник за смаком
  • Майонез за смаком

Приготування:

  1. У невелику каструлю вливаємо воду, додаємо сіль та вершкове масло. Суміш ставимо на плиту і періодично перемішуючи доводимо до кипіння.
  2. Потім масу знімаємо з вогню, відразу ж додаємо борошно та швидко замішуємо м’яке заварне тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо у такому вигляді на 1 годину.
  3. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  4. У готове тісто вводимо по одному яйцю, ретельно перемішуючи за допомогою міксера.
    Важливо! Поки не розмішали одне яйце, друге не додаємо.
  5. Беремо кондитерський мішок і кладемо тісто.
  6. Деко застилаємо пергаментним папером і витискаємо на нього невеликі смужки.
  7. Відправляємо все в духовку та випікаємо 10-15 хвилин. Після відведеного часу температуру в духовці знижуємо до 180 градусів і випікаємо еклери до золотистого кольору.
  8. Готові еклери протикаємо виделкою і залишаємо охолоджуватися до повного охолодження.
  9. Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо до нього часник (пропущений через прес), подрібнену зелень та майонез. Все добре перемішуємо.
  10. Потім беремо один еклер, розрізаємо на 2 частини та наповнюємо начинкою. Так само робимо з усіма еклерами.

Готову закуску подаємо до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: