Угорські ватрушки. Казково смачні і пишні!

Угорські ватрушки зберуть за вечірнім чаюванням всю сім’ю. Надзвичайно смачна випічка!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 грам борошна
  • 10 грам сухих дріжджів
  • 300 грам молока
  • 3/4 склянки цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • дрібка солі
  • 1 яйце для змащування ватрушок
  • цукрова пудра

Для начинки:

  • 400 грам домашнього сиру
  • 3 столові ложки родзинок
  • 1 столова ложка манки
  • 5 столових ложок цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • 2 яєчних білка
  • терта цедра 1 лимона

Приготування:

  1. Дріжджі додаємо в тепле молоко, даємо хвилин 10 постояти, щоб дріжджі ожили.
  2. Змішуємо просіяне борошно з цукром, яєчними жовтками і сіллю.
  3. З’єднуємо обидві суміші і замішуємо однорідне тісто. Кладемо тісто у великий посуд, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити на пару годин.
  4. Викладаємо тісто, що підійшло на стіл посипаний борошном.
  5. Для начинки: збиваємо яєчні білки. Сир змішуємо з цукром, яєчними жовтками, манкою, рдзинками, тертою лимонною цедрою. Додаємо в останній момент збиті яєчні білки і знову перемішуємо.
  6. Ділимо тісто на кілька частин.
  7. Розкачуємо кожну частину тіста в прямокутник і нарізаємо на квадрати.
  8. Кладемо на середину кожного квадрата трохи начинки.
  9. Звертаємо краї квадратів до центру і скріплюємо.
  10. Викладаємо ватрушки на деко, змащене маслом.
  11. Зверху змащуємо збитим яйцем і даємо їм підійти близько години.
  12. Випікаємо при 200 С протягом 10-15 хвилин.

Готові ватрушки посипаємо цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: