Яблучно-горіхова шарлотка на житньому борошні

Яблучно-горіхова шарлотка на житньому борошні

Інгредієнти

  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  •  200 г цукру
  • 140 г пшеничного борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 50 г житнього борошна
  • 3 яблука
  • 20 г вершкового масла
  •  жменя волоських горіхів (або будь-яких інших)
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 ч. ложка з гіркою кориці

Приготування

  1. Масло розтопити і охолодити. Білки відділити від жовтків. Білки збити у пишну піну. Не перестаючи збивати, додати жовтки, цукор, тонкою цівкою ввести розтоплене негаряче масло. Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем і житнім борошном мукою, змішати з тістом.
  2. У вистелену пергаментом форму вилити тісто.
  3. Яблука очистити від шкірки і серцевини і потерти на крупній тертці. Рівномірно викласти їх на тісто, і покласти шматочки масла (у нас лишилося 20 г).
  4. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин. Подрібнити горіхи, змішати з 2-ма столовими ложками цукру і корицею.
  5. Посипати шарлотку і поставити допектися ще на 20 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: