Яблучний пиріг “Невидимка”: при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла – багато начинки та мало тіста

Для мене цей яблучний пиріг найсмачніший. У ньому дуже багато начинки і зовсім небагато тіста, яке перетворюється на крем. Цей пиріг справжня смакота, всім раджу спробувати!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 50 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 70 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 30 г вершкового масла
  • 100 мл молока
  • 800 г неочищених яблук

Для штрейзельної крихти:

  • 20 г вершкового масла
  • 40 г борошна
  • 15 г цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • щіпка солі

Приготування:

  1. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо щіпку солі, 50 г цукру та 1 пакетик це 10 г ванільного цукру.Яблучний пиріг "Невидимка": при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла - багато начинки та мало тіста
  2. Яйця збиваємо міксером 2-3 хвилини до пишної та світлої піни. Додаємо 30 г розтопленого вершкового масла та 100 мл молока. Перемішуємо, щоб суміш стала однорідною.Яблучний пиріг "Невидимка": при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла - багато начинки та мало тіста
  3. Далі просіюємо 70 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Перемішуємо до зникнення грудочок. Готове тісто гладке, однорідне та рідке.
  4. 800 г фруктів очищаємо від шкірки та видаляємо серцевину. Можна використовувати яблука або груші або навпіл як у мене. Фрукти нарізаємо тонкими пластинами.Яблучний пиріг "Невидимка": при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла - багато начинки та мало тіста
  5. Додаємо шматочки фруктів у тісто і перемішуємо, щоб добре об’єдналися тісто та начинка.Яблучний пиріг "Невидимка": при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла - багато начинки та мало тіста
  6. Форму 10*22 см застилаємо пергаментним пергаментом. У форму викладаємо тісто із начинкою. Ущільнюємо його.Яблучний пиріг "Невидимка": при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла - багато начинки та мало тіста
  7. Випікаємо пиріг при 180 * С ~ 30 хвилин.
  8. За 5 хвилин до закінчення випічки приготуємо штрейзель. У тарілку кладемо 20 г м’якого вершкового масла, додаємо 40 г борошна, 15 г цукру, 5 г ванільного цукру та дрібку солі. Перетираємо руками в однорідну крихту.Яблучний пиріг "Невидимка": при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла - багато начинки та мало тіста
  9. Пиріг дістаємо із духовки. Зверху посипаємо штрейзельною крихтою через сито.Яблучний пиріг "Невидимка": при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла - багато начинки та мало тіста
  10. Допікаємо пиріг ще 20 хвилин за 180 *С.Яблучний пиріг "Невидимка": при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла - багато начинки та мало тіста
  11. Готовий пиріг повністю остудити. Потім перекладаємо на тарілку.

Пиріг дуже ніжний та соковитий. Він у міру солодкий і не нудкий, тісто нагадує крем. Пиріг справжнє диво, він дуже смачний, обов’язково спробуйте приготувати його!Яблучний пиріг "Невидимка": при випіканні тісто перетворюється на крем, найкращий пиріг з яблук, який я їла - багато начинки та мало тіста

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: