Як приготувати вдома смачний вершковий лікер.

Бейліс – один з найвідоміших лікерів. Родом він з Ірландії і, хоча як алкогольний напій, досить молодий ( з 1974 року) став дуже популярним.

Бейліс це вершковий лікер міцністю 17%. Щоб отримати такий напій змішують відфільтрований віскі і вершки. Додають карамель, ваніль, какао, масла рослинного походження, які утворюють шари. Не допускається використання консервантів. Це оригінальний лікер. Є ще кавовий, шоколадний і м’ятний варіанти.
Пляшку з напоєм не прийнято охолоджувати. Подається при температурі 18-22 ° С (або кімнатній). Якщо хочеться відчути як пити лікер Бейліз охолодженим, то використовуйте колотий лід. Напій швидко охолоне. а також знизиться його солодкість. Любителі також додають молоко, яке дає цікавий присмак. Найпопулярніша суміш – додавати Бейліс в каву. Сьогодні ми готуємо Бейліс в домашніх умовах. Смак неперевершений !

Інгредієнти

  • горілка (гарної якості)  – 0,5 л;
  • згущене молоко  – 1 банка;
  • вершки  10%– 0,4 л;
  • розчинна кава  – 1,5 ст. ложки;
  • ванільний  цукор – 2 ст. ложки;
  • жовтки  (сирі)– 4 шт.

Приготування

  1. Змішати до однорідної  маси  жовтки, ванільний цукор  і згущене молоко.
  2. В  отриману суміш додати  розчинну каву і знову  перемішати міксером. Кава може повністю не розчинитися, особливо, якщо гранули великі, але це  не страшно.
  3. Долити  вершки і  знову перемішати  міксером.
  4. Додати горілку  і  старанно перемішати. Та кава, яка не розчинилася, на цьому етапі розчиниться.
  5. Тримати в прохолодному місці  до трьох днів. Можна вживати  і відразу .Але краще дочекатися свята .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Enable referrer and click cookie to search for pro webber