Як я готую смачні фрикадельки у сирно-сметанному соусі
18 Червня, 2022
Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже смачних фрикадельок у сирно-сметанному соусі. Готувати таку страву дуже просто, головне, щоб усі необхідні продукти були під рукою.
Напевно, багато господарок роблять подібну страву, але в мене свій, перевірений часом рецепт. Можливо вам сподобається і ви приготуєте для своєї сім’ї.
М’ясо підійде будь-яке, тільки не дуже пісне.
Інгредієнти:
- М’ясо – 700 г
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сир плавлений – 180 г
- Сметана – 100 г
- Вода – 200 мл.
- Сіль, перець, спеції – за смаком
Приготування:
- Для початку прокрутила м’ясо через м’ясорубку, у мене стегно індички без кістки. Потім додала подрібнений часник, сіль, перець та солодку паприку. Добре перемішала і злегка відбила фарш об миску.
- З фаршу сформувала фрикадельки потрібного розміру та виклала на обробну дошку.
- У киплячу воду опустила м’ясні кульки, як тільки вони спливли, відразу витягла шумівкою.
- На цьому етапі вони ще сирі всередині, але добре тримають форму.
- Виклала фрикадельки в каструлю з товстим дном, додала смажену цибулю. Чим більше цибулі, тим смачнішим буде соус.
- У миску виклала сметану, плавлений сир та воду. За бажанням можна додати будь-які спеції, але солити не потрібно або зовсім трішки, сир і так достатньо солоний.
- Вилила сирно-сметанную суміш у каструлю, поставила на помірний вогонь, прикрила кришкою та тушила близько 20-25 хвилин.
- За цей час соус загусне. За 2-3 хвилини до готовності можна додати свіжу зелень.
Все, найніжніші фрикадельки із сирно-сметанним соусом готові.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua