Єгипетський пиріг із заварним кремом

Єгипетський пиріг із заварним кремом

Просто суперовий рецепт оригінальної випічки. Незвичне поєднання солоного тіста і солодкої начинки робить цей пиріг надзвичайно смачним. Тісто виходить листковим, надзвичайно ніжним, а з начинкою з заварного крему, яка є дещо рідшою, ніж класичний заварний крем, так і тане в роті. Неземна насолода.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 1 скл. молока
  • ½ ч. ложки сухих дріжджів
  • 1 яйце
  • 3-4 скл. борошна
  • 200 г масла
  • третина чайної ложки солі

Для крему

  • 1 яйце
  • 1 скл. цукру
  • 3 ст. ложки крохмалю
  • 2 скл. молока.
  • ванілін

Приготування:

  1. Крем: яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до кипіння.
  2. В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.
  3. Розділити його на 2 частини. Кожну з них тонко розкачати і змазати м’яким (не розтопленим) маслом.
  4. Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».
  5. Загорнути обидва «равлика» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.
  6. Дістати тісто, розкатами окремо обидва шматки товщиною в 2-3 міліметри.
  7. Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.
  8. Верхній має бути трішки більшим, ніж нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.
  9. Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим з молоком яйцем.
  10. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.
  11. Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: