Кава по-єгипетськи.
У Єгипті існує традиційний кавовий етикет. Правила досить прості: людям високого суспільного становища і літнім завжди подають каву в першу чергу. Крім того, за традицією спочатку підносять чоловікам, а потім жінкам.
У кави по-єгипетськи залучають, перш за все, його насичений смак і аромат. Досягається це завдяки кільком секретам при його приготуванні.
Головний секрет полягає в тому, що кожен раз,як кава почне закипати, його знімають з вогню і перекладають з турки піну в чашку. Так потрібно проробити не менше трьох разів, і тільки після цього чашка наповнюється напоєм. Пінка – це концентрат смако-ароматичних речовин, вона повинна виявитися в чашці в першу чергу.
Вибір самої кави теж має значення. Розчинна зі зрозумілих причин не підходить. Натуральний повинен бути хорошої якості і в зернах. Перемелюють його, відмірявши потрібну кількість, відразу перед заварюванням. Кип’ятити кави не слід, інакше весь аромат випарується. Знаючи ці тонкощі, залишається лише взяти цукор, каву, воду і турку і приступити до приготування кави по-єгипетськи.
Подають каву по-єгипетськи в невеликих кавових чашках. Додатково цукру подавати не потрібно, так як він був використаний в процесі приготування.
Кава по-єгипетськи – міцний напій, що бадьорить, що відрізняється чарівним ароматом. Особливо він сподобається тим, хто п’є солодку каву.
[zombify_post]