Десерт «Солодка шуба»
від Denzhyttya
28 Березня, 2021
У приготуванні домашніх десертів найбільше мене лякає необхідність готувати тісто. Знаю господинь, які люблять цим займатися. Їх хлібом не годуй, дай замісити тісто на пиріжки чи торт. А я ось вважаю за краще йти легким шляхом. Тому десерт «Солодка шуба» як раз для мене.
На рівні з вафельним тортом і картоплею з печива «Солодка шуба» вважається найпростішим десертом. Однак його не можна назвати банальним. Тільки погляньте, зі скількох шарів складається цей шедевр. Кожен інгредієнт в ньому грає важливу смакову роль. Рекомендую спробувати сьогодні ж!
Інгредієнти
- сметана 250 г
- цукор 100 г
- Ванільний цукор 10 г
- крекер 150 г
- консервовані вишні 230 г
- яблуко 1 шт.
- волоські горіхи 80 г
- молочний шоколад 50 г
Приготування
- Сметану перелийте в глибокий салатник. До неї пересипте ванільний і звичайний цукор. Збийте інгредієнти міксером. Крем повинен вийти пишним і однорідним.
- Крекери або пісне печиво поламайте руками. Велике кисле яблуко натріть на крупній тертці. Відіжміть його від сок.. Горіхи подрібніть, а шоколад натріть на середній терці.
- Збирайте десерт. Першим шаром викладіть і розрівняйте на плоскій тарілці натерте яблуко. Викладіть 2 ст. л. крему. Промажте ним яблучний шар. Посипте частиною крекерів. Знову додайте крем.
- Тепер посипте десерт горіхами, викладіть шар крекерів. На них – 2-3 ст. л. крему. Далі зробіть шар з консервованої вишні. Знову перемажте все кремом, посипте горіхами.
- На горіхи викладіть залишки крекерів. Їх полийте кремом. Прикрасьте десерт тертим шоколадом. Сховайте тортик на годинку в холодильник.