А ви готували салат з тунцем і помідорами під медово-гірчичною заправкою?

Хочеться, щоб салат  був легким, ніжним, весняним, оригінальним, гарним і незмінно смачним. А тому пропонуємо вашій  увазі рецепт салату  з тунцем і помідорами під пікантною заправкою і без майонезу. Вигляд на столі має просто дивовижний! Вашим  гостям обов’язково сподобається такий оригінальний салат .

При бажанні такий салат на свято можна гарно оформити на широкому блюді, а можна приготувати тарталетки з начинкою і подати на стіл порційно.

Інгредієнти:

  • 240 г консервованого тунця в олії (або горбуша, сайра тощо)
  • 2 помідори
  • 2 картоплини
  • 1 пучок салату
  • 100 г консервованих оливок
  • 1 ст. ложки гірчиці
  • 1 ч. ложка меду
  • 2 ст. ложки олії
  • 0,5 лимона
  • чорний мелений перець за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Картоплю відварити в мундирі, остудити, почистити і потерти  на крупній тертці.
  2. Помідори поріжте невеликими шматочками.
  3. Оливки поріжте кільцями.
  4. Консервований тунець акуратно подрібніть виделкою.
  5. Приготуйте заправку для салату . Для цього вичавіть сік з лимона (приблизно 2 ст. ложки), змішайте його з олією, медом і гірчицею. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
  6. На тарілку  викладіть  листя салату.
  7. На салат викладіть картоплю, трохи посоліть і полийте рибною олією. Потім викладіть рибу, зверху – помідори і маслини. Полийте заправкою.
  8. Весняний салат з тунця і помідорів готовий.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: