Апетитна риба в пивному клярі — страва, від якої неможливо відірватися

  • Хрустка скоринка і ніжний смак!
Апетитна риба в пивному клярі — страва, від якої неможливо відірватися

Хитрість з додаванням пива в кляр відома багатьом господиням. Саме цей незвичайний інгредієнт здатний перетворити суміш яєць і борошна в пишну, хрустку оболонку для курячого карбонату чи риби.

Пиво — відмінний розпушувач, який не залишає по собі специфічний запах або смак алкоголю, а ось тонкий хлібний аромат додає пікантності та особливу родзинку страві. Варто пам’ятати, що такий кляр не призначений для довгого обжарювання, тому свинину чи яловичину краще готувати в класичній суміші.

Інгредієнти

    • Пшеничне борошно — 160 г.
    • Приправа Каррі — 0,5 ч. л.
    • Сіль — 0,5 ч. л.
    • Світле пиво — 250 мл.
    • Яєчний жовток — 2 шт.
    • Яєчні білки — 2 шт.
    • Філе білої риби — 500 г.
    • Соняшникова олія — 500 мл.

Як приготувати рибу в пивному клярі

    1. Охолоджені білки збийте з дрібкою солі до стійких піків.
    2. Борошно змішайте з сіллю і приправою Каррі, потім влийте пиво, введіть жовтки, додайте білки. Злегка збийте суміш міксером.
    3. Розморозьте рибу, обсушіть кухонними серветками, наріжте невеликими шматочками.
    4. Розігрійте олію в сковороді. Кожен шматочок риби умочіть в кляр і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.

Кожна друга господиня знає, що пиво в клярі просто незамінна річ — воно допомагає зробити оболонку з яйця і борошна пишною і хрусткою. Спробуйте занурити в таку суміш рибні шматочки та отримаєте відмінну закуску або другу страву, від якої неможливо відірватися. Як бачите, приготувати рибку з хрусткою скоринкою досить просто. Подавайте золотисті шматочки з соусом тартар, який дуже просто зробити в домашніх умовах, а рецептом не забудьте поділитися з друзями!

Приємного апетиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: