Ароматні булочки з полуницею і сиром. Смачна домашня випічка!

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 300 гр.
  • молоко – 120 мл.
  • дріжджі сухі – 7 гр.
  • цукор – 90-100 гр.
  • яйця – 1 шт.
  • масло вершкове – 40-50 гр.
  • цукор ванільний – 4 гр.
  • сіль – дрібка

Для начинки:

  • полуниця ( смачно буде з сливами також) – 200 гр.
  • цукор – 1 ст.л.
  • крохмаль кукурудзяний – 2 ч.л.
  • сир домашній – 200 гр.
  • цукор – 1 ст.л.
  • цукор ванільний – 4 гр.
  • яйця – 1 шт.
  • жовток – 1 шт. для змазування випічки

Рецепт булочок

Молоко злегка підігріваємо, насипаємо 1 ст.л цукру і дріжджі, розмішуємо, накриваємо і залишаємо на 30 хвилин до утворення пінної шапочки.

Борошно просіваємо, робимо поглиблення, виливаємо молоко з дріжджами, додаємо яйце, цукор, що залишився, ванільний цукор, сіль і розтоплене вершкове масло.

Розмішуємо масу ложкою або лопаткою, а потім викладаємо на поверхню, присипану борошном.

Вимішуємо гладке і м’яке тісто.

Кладемо тісто в миску, змащену соняшниковою олію, накриваємо плівкою або рушником і залишаємо на 1 годину, щоб тісто добре підійшло. Тим часом готуємо начинку.

Полуницю ріжемо невеликими шматочками, додаємо цукор і крохмаль.

Сир розминаємо з цукром і ванільним цукром, вбиваємо яйце і розмішуємо до однорідності.

Тісто обминаємо, скачуємо в джгут і ділимо на порції (10-12 шматочків), скачуємо в кульки.

Потім розкатуємо кульки в невеликі тонкі коржі. На середину коржа кладемо кілька чайних ложок сиру і 4-5 шматочків полуниці.

З боків коржів робимо невеликі прорізи, одну частину тіста перекидаємо на протилежну сторону, так само чинимо з іншого.

Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, накриваємо плівкою і даємо підійти 30 хвилин.

Змащуємо булочки жовтком і випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: