Бісквітний торт з желе

Дуже смачний бісквітний торт із желейним прошарком.

Інгредієнти:

  • борошно, 180 г, може трохи більше
  • яйця, 4 шт
  • цукор, 150 г
  • молоко, 6 ст.л
  • желе, 2 пакетики
  • розпушувач, 1 ч.л

Для приготування крему візьміть:

  • молоко, 50 мл
  • желатин, 25 г
  • сир вершковий, 400 г
  • сметана або вершки жирні, 500 мл
  • цукор, 150 г
  • ванільний цукор до смаку

Для декору:

  • сметана, 200 мл
  • цукор, 3 ст.л

Приготування:

  1. Заливаємо желе гарячою водою у різних ємностях. Можна приготувати желе із соку або компотів.
  2. Яйця збиваємо із цукром до білої маси, вливаємо молоко, додаємо ванілін.
  3. Борошно просіюємо та всипаємо в тісто частину, перемішуємо. Всипаємо другу частину борошна та вимішуємо.
  4. Форму для випікання застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
  5. Духовку розігріваємо до 180 градусів та випікаємо 20 – 25 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.
  6. Желатин заливаємо гарячим молоком і залишаємо набухати.
  7. Сметану змішуємо з вершковим сиром і збиваємо, всипаємо ванілін та цукор, збиваємо до легкості.
  8. Застигле желе ріжемо на кубики, трохи залишаємо для прикраси.
  9. Бісквіт розрізаємо на 2 коржі.
  10. Желатин розмішуємо з половиною крему, додаємо шматочки желе і швидко перемішуємо.
  11. Збираємо торт у роз’ємному кільці. На корж викладаємо крем із желе, зверху другий корж. Ставимо на ніч у холодильник.
  12. Робимо крем із сметани та цукру та обмазуємо торт з усіх боків кремом та другою частиною крему, який ви залишили прикрашаємо верх. Посипаємо шматочками желе.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: