Домашнє морозиво. 5 найкращих рецептів: простий пломбір, ягідно-йогуртове, молочне, “Як із магазину” і бананово-ягідний сорбет
Хочете їсти натуральне морозиво? Приготуйте його самі! Рецепти прості і доступні, а виходить навіть смачніше, ніж магазинна! З робити морозиво можна на будь-який смак: від справжнього пломбіру, для якого треба лише два інгредієнти, до ягідного сорбету, що солодкий навіть без цукру. Для вас 5 перевірених рецептів.
Простий пломбір
- 500 мл вершків (від 30%),
- 250-450 г сирого згущеного молока.
Збити вершки, поступово ввести згущене молоко, збити разом і поставити в морозилку на 4 год., мішати не треба.Перепробували різні, але зупинилися на цьому – просто, смачно і швидко. Зверху можна затерти шоколадом, додати корицю, горіхи, полуницю.
Ягідно-йогуртове
- Полуниця (суниця або інші ягоди),
- йогурт 1:1.
Збити, розлити у формочки, заморозити. Коли достаю, то форму занурюю в склянку з гарячою водою на декілька секунд.
Молочне
- 1 яйце,
- 100 г цукру,
- 1 скл. молока,
- дрібка ваніліну.
Усе вимішати вінчиком, поставити на вогонь, довести до кипіння, поставити на 4 год в морозильник.
“Як із магазину”
- 500 г сметани,
- 1 скл. молока (дуже смачно із пряженим молоком!),
- 150 г цукру,
- 4-6 білків, 1 п. суміші для морозива Lody,
- фрукти, ягоди, шоколад,
- джем.
Приготувати три ємності для збивання. У першу покласти 4 білки та 75 г цукру, збити міксером до густої піни. У другій збити сметану з рештою цукру до густої консистенції. У третій збити пакетик для морозива lody та молоко до консистенції густої сметани. Усе перемішати та збивати ще 1-3 хв залежно від потужності міксера. Залишити в морозильній камері на ніч. Виходить 2,5-3 л морозива дуже схожого на магазинне, дуже смачного!
Бананово-ягідний сорбет без цукру
- 2 банани,
- 200-300 г полуниці (або інших ягід),
- 80-100 мл вершків або молока.
Банан почистити, порізати скибочками і покласти в морозилку, коли замерзне, покласти в блендер, додати вершків 50 мл, замороженої полуниці. Замість ягід можна додати какао. Все перебити до однорідної маси. Можна їсти одразу або покласти у форму і заморозити до твердого стану. Виходить смачне морозиво, солодке завдяки банану. Все натуральне, і фігурі не шкодить, діткам теж до вподоби.