Грибна ікра на зиму, готую на заміну паштету

Сьогодні хочу поділитися рецептом грибної ікри, яку я готую замість паштету на сніданок. Ніжна, ситна та неймовірно смачна. Можна приготувати на зиму. Готується легко, без особливих проблем. За один раз можна приготувати відразу багато. І найголовніше, виходить неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • Гриби відварені – 1,5 кг.
  • Морква – 300 грам
  • Цибуля – 500 грам
  • Помідори – 1 кг
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Чорний перець – 1/2 ч.л.
  • Соняшникова олія – 100-200 мл.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л. з гіркою

Вихід: 5 баночок по 0,5 л.

Приготування:

  1. Гриби лісові перебираємо, промиваємо. Кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюю воду і варю на середньому вогні 30 хвилин після закипання. У процесі забираю накип. Гриби зливаємо, на даному етапі гриби не промиваю, щоб не змити грибний смак.Грибна ікра на зиму, готую на заміну паштету
  2. У казан або каструлю наливаємо олію за смаком, я наливаю 100 мл. Кладемо 500 грам порізаної цибулі і смажимо до напівпрозорості, тепер додаємо моркву і тушкуємо все разом кілька хвилин.Грибна ікра на зиму, готую на заміну паштету
  3. Помідори 1 кг розріжемо і перекрутимо на м’ясорубці, переливаємо в казан і тушкуємо 5-7 хвилин. За цей час перекрутимо на м’ясорубці гриби та моркву з цибулею. Додаємо до помідорів гриби з морквою та цибулею, додаємо відразу 1 ст.л. солі з гіркою та чорний перець.Грибна ікра на зиму, готую на заміну паштету
  4. Перемішуємо і тушкуємо 1 годину на повільному вогні. Потім додаємо 3-4 зубчики часнику дрібно посічених ножем і тушкуємо ще все разом 15 хвилин. Тепер додаємо 2 ст. л. 9% оцту. Залишаємо ще тушкуємо приблизно 1 хвилину і розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо стерилізованими кришками.Грибна ікра на зиму, готую на заміну паштету
  5. Банки не перевертаємо, укутуємо і залишаємо так до повного остигання. Зберігаємо у прохолодному місці. Тепер відкриваємо баночку та насолоджуємося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: