Фокачча класична

У сонячній Італії знають толк в хлібопеченні. І мова навіть не стільки про всесвітньо відому піцу, скільки про її старшу сестру – Фокаччу. Кажуть, її готували ще в Стародавньому Римі! Рецепт класичної фокаччі дійшов до наших днів практично недоторканим, адже він включає в себе всього 5 інгредієнтів: борошно, воду, оливкову олію, сіль і дріжджі.

Дріжджі краще брати у вигляді закваски. Ви можете придбати її в пекарні або приготувати самостійно . В крайньому випадку замініть закваску на одну столову ложку сухих дріжджів.

рецепт фокаччею

Інгредієнти:

  • вода 240 мл
  • мед 2 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • пшеничне борошно 450 г
  • закваска 100 г
  • розмарин за смаком

Приготування:

  1. Розбавте готову закваску теплою водою і додайте борошно. Борошно повинно бути дрібного помелу! Коли досягнете однорідності, залиште тісто на 15 хвилин відпочити.класична фокаччею
  2. Потім додайте сіль, перемішайте, додайте олію і мед. Вимішуйте до гладкої консистенції.фокаччею рецепт
  3. Скачайте тісто в кулю, покладіть у змащену оливковою олією форму і накрийте плівкою. Залиште його підніматися в холодильнику протягом ночі (від 8 до 10 годин). Воно повинно збільшитися в обсязі і стати пухким. Це найвідповідальніший момент в приготуванні!
    рецепт фокаччи
  4. Обімніть тісто, розділіть на 4 частини або розкачайте за розміром деко.  Пальцями зробіть поглиблення як на фото. Збризніть фокаччу маслом.як приготувати фокаччу
  5. Присипте тісто розмарином і сіллю. Випікайте хліб 25 хвилин при 190 градусах до золотистого кольору.
    італійська фокачча

Фокаччу зручно готувати, використовуючи все деко. Однієї такої вистачить на 12 бутербродів або цілий піднос закусок! Порада: як тільки хліб охолоне, наріжте його на шматки і сховайте зайве в морозилку. Так випічка завжди залишатиметься свіжою, як з печі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: