Квашені огірки (комусь в новинку, а комусь на замітку)

Багато хто називає їх “Як з бочки”:

  • Огірки (бажано не великі)
  • Хрін – листя і корінці підійдуть, парасольку кропу, листя смородинового куща і дуба. Часник за бажанням 2-3 зубчики на 3-л банку і перчик горошком (тільки не запашний).
  • Сіль і вода (пропорції розповім нижче).

Для початку підготуйте баночки. Покладіть в них всі вищевказані приправи і промиті огірки. Потім на 1 літр води додайте 2 ст.л. солі (не дрібної) і зробіть розсіл, ним і заливаємо  банки. Накривати не потрібно – три дня вони повинні побродити.

З’являтиметься пінка, її прибирайте обов’язково. Потім злийте і розбавте отриманий розсіл 50:50 з холодною водою ще раз закип’ятіть.

Заливаємо огірочки і закатуємо стерильними кришками. Укутайте ковдрою і дайте постояти в перевернутому стані до того як охолонуть. Хрусткі і квашені огірочки готові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: